Preturile la energie electrica si la gaze nu vor creste pana la 1 aprilie

Joi, 28 Februarie 2008, ora 15:22
1137 citiri
Preturile la energie electrica si la gaze nu vor creste pana la 1 aprilie

Ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian, a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca preturile la energie elecrtrica si la gaze raman neschimbate cel putin pana la 1 aprilie. "Nu avem discutii in acest moment cu Autoritatea Nationala de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE) in privinta majorarii pretului la gaze. In primul trimestru al anului 2008, atat pretul la energie electrica cat si pretul gazelor raman neschimbate, cel putin pana la 1 aprilie, cand vor avea loc consultari. Dupa aceasta data, nu stiu ce se va hotari, fiind posibil chiar ca preturile sa ramana aceleasi. Nu avem in vedere majorarea pretului la gazele din productia interna. Vom avea o primavara linistita din acest punct de vedere", a declarat Varujan Vosganian.


ANRE a anuntat printr-un comunicat de presa la sfarsitul lunii ianuarie, ca incepand cu 1 februarie preturile gazelor naturale la consumator vor creste in medie cu 8,5%, ca urmare a cresterii pretului gazelor din import si a tarifelor de distributie. Astfel, pretul gazelor naturale furnizate consumatorilor casnici din categoria B1 (consum anual de pana la 2400 mc) a devenit de 989,55 RON/1000 mc in cazul Distrigaz Sud, respectiv 983,10 RON /1000 mc in cazul EON Gaz Romania.


Potrivit datelor ANRE, decizia aplicarii majorarii preturilor a fost determinata de evolutia pretului gazelor naturale din import si de ajustarea tarifelor pentru distributia gazelor naturale.