Putem atinge obiectivele politicii fiscale fara majorarea impozitelor

Luni, 02 Octombrie 2006, ora 04:05
1194 citiri

Presedintele Comisiei de Buget-Finante din Senatul Romaniei, Varujan Vosganian, a declarat la Cluj ca Guvernul poate sa-si atinga obiectivele politicii fiscale a Romaniei si fara majorarea impozitelor, dupa cum i-a fost sugerat de Fondul Monetar International.Mai mult, Vosganian afirma ca Romania a dovedit ca strategia propusa de FMI este un esec, si asta deoarece veniturile budgetului de stat au crescut cu 12 miliarde de euro in doi ani, desi Guvernul a refuzat sa adopte sugestiile Fondului pentru suplinirea acestor venituri - cresterea cotei TVA sau o cota unica de impozitare mai ridicata.

El este de parere ca Romania ar putea duce cu bine la indeplinire strategia fiscala nationala fara sa apeleze la majorarea celor mai importante taxe - cota unica si TVA.

Cele mai importante obiective ale politicii fiscale Romaniei dupa aderare vor fi contributia tarii la bugetul Uniunii Europene (circa sapte miliarde de euro in perioada 2007-2013) si sa asigure suficienti bani pentru cofinantarea proiectelor pentru care vor fi alocate fonduri structurale europene, a indicat senatorul.

Bugetul ar putea fi suplinit prin exploatarea unor surse de venituri precum dividendele care ar trebui incasate de la companiile de stat, concesionarile facute sub pretul firesc, dar si sursele de finatare legate de proprietate, zona despre care crede ca este subimpozitata.

NewsIn

directNews.ro - Topul blogurilor

Recomandari 2 Octombrie 2006

1. Fata dezgolita a unui salon auto

Orice salon auto nu prezinta vizitatorilor doar modele sau concepte noi ci si o interesanta prezenta feminina alaturi de acestea. Parisul, aceasta capita mondiala a romantismului, nu a putut sta deoparte de tentatie sexului frumos si a folosit reteta mult uzitata la un eveniment de acest fel. Langa un model auto sade sau, ma rog, se fataie, un model de femeie.

2. Asa e, nea Tudore!

Stiam mai demult de site dar recent l-am descoperit cautand "fericirea in rate" a lui Tudor Chirila. http://www.radio3net.ro/rorock.php?cx=details&id=1064. Ca sa fiu sincer, sincer, Ana m-a ajutat sa o gasesc! E si o mica, chestie, trebuie sa intri cu IE ca sa iti plece melodiile. Eu am intrat cu Mozilla si n-au vrut! Poate n-am plug-in-ul care trebuie. Linkul de mai sus duce spre albumul lui Chirila + Vama Veche. "Fericirea" mi-a placut cel mai mult urmata indeaproape de "La radio".

3. Casa cu surprize-Monster House

In acelasi ton al dependentei de animatie care ne-a urmarit toata saptamana si care ne completeaza programul la cinematograf in ultimii ani (adica promenada de super-eroi, animalute curioase, veverite obsedate de ghinde, masini de curse...), va invitam sa descoperiti si Monster House. Pentru ca merita vazut daca vrei sa razi si ultimele comedii a la Hollywood ti-au lasat un gust amar.

4. Enigma - A Posteriori (2006)

pe 25 septembrie Virgin Records a scos pe piata si noul album Enigma - 'A Posteriori'. da, imi place Michael Cretzu, atata ca muzician cat si ca om, chiar daca nu si-a schimbat stilul ce i-a adus consacrarea. intr-un interviu de anul trecut, citeam ca se simte un om implinit prin prisma faptului ca desi este un nume destul de cunoscut, isi permite luxul de a umbla nestingherit pe strazi, fara batai de cap, lucru pentru care multe vedete si-ar da o mana (oare?)...

5. Adevarata Romanie...

Am fost in seara asta la meci pe Dinamo si am un gust amar, pentru prima oara de mai bine de 3 ani de zile de cand m-am intors in tara am inceput sa am dubii daca am ales corect intorcandu-ma in Romania. Pentru ca mi-a fost jena, pentru ca m-am simtit in nesiguranta si pentru ca, daca as avea copii, un stadion de fotbal ar fi ultimul loc din Bucuresti unde i-as duce.