Tariceanu: Isarescu si Vosganian au pareri complementare, nu contradictorii

Miercuri, 27 Februarie 2008, ora 15:51
1006 citiri
Tariceanu: Isarescu si Vosganian au pareri complementare, nu contradictorii

Declaratiile facute de ministrul de Finante, Varujan Vosganian, si de guvernatorul Bancii Nationale Romane (BNR), Mugur Isarescu, in cadrul mesei rotunde organizate de catre The Economist, sunt complementare, nu contradictorii, sustine premierul Calin Popescu Tariceanu."Declaratiile celor doi nu sunt contradictorii, ele sunt perfect complementare", a declarat Tariceanu.


Premierul a adaugat ca ministrul de Finante si guvernatorul BNR sustin acelasi lucruri - o politica mai stransa la nivelul Guvernului. "Ministrul de Finante, prin masurile pe care le-a anuntat, spune ca doreste reducerea deficitului bugetar si prin urmare o precautie  suplimentara in ceea ce priveste politicile bugetare, tinand cont de turbulentele pe pietele financiare externe. Guvernatorul BNR spune acelasi lucru - este bine ca, la nivelul Guvernului, sa existe o politica mai stransa", a declarat Tariceanu.


Mai mult, seful Executivului a declarat ca se bucura ca viziunea Guvernului asupra acestei chestiuni este impartasita de catre BNR.


Isarescu a criticat, marti, calitatea politicilor fiscale elaborate de MEF, spunand ca una este sa cheltui bani de la buget pentru "televizoare si masini" si alta e sa cheltui pentru infrastructura. Isarescu a amintit ca fondurile trebuie folosite, nu doar alocate, pentru ca la sfarsit de an sa nu mai avem situatii in care bani multi sunt folositi prost.


"Eu, in locul guvernatorului, m-as sfii sa devin un analist in problemele ministerului de Finante, pentru ca BNR are de luat propriile reflectii in legatura cu politica pe care o duce si eu, in mod public, nu am facut niciodata referire la adresa politicii BNR", a reactionat Vosganian.


"Atunci cand ministrul Economiei si Finantelor, odata ales in functie, preia realitatea si arata natiunii ca trebuie restructurate cheltuielile, ca trebuie introduse criterii de eficienta, nu e firesc ca guvernatorul, in loc sa spuna , sa spuna ca structura nu este buna. Nu mai vreau ca guvernatorul sa-mi atraga atentia", a precizat seful MEF.