Varujan Vosganian vrea reindustrializarea Romaniei

Luni, 18 Februarie 2013, ora 11:24
1318 citiri
Varujan Vosganian vrea reindustrializarea Romaniei

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a prezentat ideile sale in legatura cu reindustrializarea Romaniei, mentionand ca vrea sa privatizeze majoritatea societatilor detinute de stat.

"Vreau sa pun la punct o strategie de reindustrializare a tarii noastre pe baze private. In componenta de reindustrializare avem un plan teoretic, un plan care tine de implicarea activelor statului si un altul care vizeaza aplicarea practica. Strategia de reindustrializare nu este inca definita.

Prima componenta a strategiei este alcatuirea unei harti economice a Romaniei. Noi nu mai avem o geografie economica si trebuie sa vedem cum arata, in mod real, harta economica a tarii noastre", a precizat ministrul, intr-un interviu pentru ziarul Bursa.

Potrivit oficialului, se lucreaza la o lista de posibili participanti la grupul de lucru pentru definirea strategiei, din care vor face parte specialisti din Ministerul Economiei coordonati de secretarul de stat Adrian Ciocanea, oameni din Academie, respectiv directorii Institutului National de Prognoza, Institutului National pentru Economie Mondiala, Institutului National de Cercetare Economica, Institutului pentru Industrie, iar ulterior vor fi invitati cativa industriasi de varf si cativa reprezentanti de marca ai sectorului bancar, precum si sefii comisiilor parlamentare de industrii.

Citeste mai multe despre Vosganian vrea reindustrializarea Romaniei pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Varujan Vosganian interviu, #Varujan Vosganian industrie Romania , #stiri Varujan Vosganian