Vosganian: Daca va fi ca in 2009, Romania va fi pierduta

Vineri, 01 Iulie 2011, ora 11:12
1281 citiri
Vosganian: Daca va fi ca in 2009, Romania va fi pierduta

"In cazul in care contextul international va fi asemanator celui din 2009, Romania va fi pierduta, pentru ca acum 2 ani aveam 13% datorie publica, iar acum avem 40%, aveam alt nivel de salarizare si era alt climat", a declarat fostul ministrul al Finantelor, Varujan Vosganian, in cadrul unei emisuni televizate.

In opinia acestuia, economia Romaniei va stagna in 2011, fara a avea vreun efect asupra investitiilor intrucat datoria externa a atins nivelul din 2008 pe fondul unei scaderi economicaa de 9%.

Varujan Vosganian a adus ca argumente nivelul inflatiei care este cel mai mare din ultimii ani, cursul de schimb, care da semne de oscilatie si contextul economic din Europa.

"Pentru PD-L a baga in Parlament votul unei noi organigrame e la fel de intelept ca ce a facut Ceausescu cand a organizat mitingul din 21 decembrie 1989. Ce se intampla insa pe dedesubt, Romania este in 2011 un an al stagnarii", a mai subliniat Vosganian in cadrul unei emisiuni televizate.

Potrivit acestuia, pe cerul Europei se aduna nori grei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cum a anunțat scumpirea dulciurilor sfârșitul unei epoci într-una dintre marile economii globale
Cum a anunțat scumpirea dulciurilor sfârșitul unei epoci într-una dintre marile economii globale
După criza cauzată de pandemia de coronavirus, inflația galopantă a afectat chiar și una dintre cele mai rezistente economii ale lumii. Pentru Japonia, șocul a început în 2022, când o...
#criza, #datorie publica romania, #deficit romania, #inflatie, #varujan vosganian , #stiri Varujan Vosganian