Vosganian despre legea privind alimentele de baza: Guvernul va cauta o portita de scapare

Vineri, 22 Octombrie 2010, ora 11:49
1220 citiri
Vosganian despre legea privind alimentele de baza: Guvernul va cauta o portita de scapare

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, joi, la Sibiu, ca actul normativ care prevede reducerea TVA la alimentele de baza nu este clar, nefacand, de exemplu, diferenta intre paine si produsele de panificatie, iar "Guvernul va cauta o portita de scapare", precizeaza Mediafax.

"In ce priveste TVA, se recupereaza in anii urmatori pentru ca producatorii care vor castiga mai mult datorita reducerii de TVA vor reinvesti si vor introduce in circuit resursele", a declarat, intr-o conferinta de presa, Vosganian.

Acesta a afirmat ca, prin reducerea TVA, nu se va inregistra o scadere a preturilor, dar va exista un "transfer al puterii de cumparare".

"Reducerea de TVA la cinci la suta, in conditiile unei inflatii de sapte - opt la suta, nu poate duce la scaderea preturilor. Duce la un transfer al puterii de cumparare, al resurselor financiare de la buget catre cumparatorii de produse agricole si cei din tot lantul, pana la produsul final", a spus vicepresedintele PNL.

Vosganian a afirmat insa ca actul normativ care stabileste reducerea de TVA nu este clar, iar "Guvernul va cauta o portita de scapare".

"Legea spune reducere de TVA la cinci la suta la paine. Aici Guvernul va gasi o portita de scapare, pentru ca legea nu este foarte clara, unde se termina painea si incep produsele de panificatie. Painea impletita este paine? Painea cu susan este paine, sau este produs de panificatie? Spaghetele intra aici sau nu? La fel si cu carnea. Biftecul tartar intra, pentru ca este carne? Aici Guvernul sigur o sa caute o portita", a adaugat Vosganian.

Prezent la conferinta de presa, presedintele PNL Sibiu, deputatul Mircea Cazan, a declarat ca, in opinia sa, legea nu va fi pusa in aplicare.

"Eu nu cred ca va fi pusa in aplicare. Ori domnul presedinte Basescu nu va promulga aceasta lege, ori PDL va lucra sa corecteze greseala pe care a facut-o printr-un nou proiect de lege, la care se vor concentra cum sa voteze si sa modifice aceasta lege", a spus Cazan.

#vosganian reducere tva alimente , #stiri Varujan Vosganian