Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Vosganian: Firmele romanesti au investit 27 miliarde euro in acest an

Vosganian: Firmele romanesti au investit 27 miliarde euro in acest an
Investitiile firmelor romanesti au ajuns la 27 miliarde euro in acest an si "nu este niciun semn ca se vor reduce in urmatorii ani", a declarat, marti, ministrul economiei si finantelor, Varujan Vosganian."Cu exceptia dezbaterilor care tin de febra electorala, nu cred ca orice formula de guvernare va ameninta mediul de afaceri autohton. Ideea continuitatii este una valabila, iar Romania trebuie sa stimuleze investitiile, mai ales pe cele autohtone, in energie si atragerea fondurilor europene", a mai spus Vosganian.


Ministrul a vorbit despre importanta unei politici fiscale prudente in urmatorii patru ani, "fara de care nu vom ajunge la un deficit bugetar de 0,9% din PIB in 2012 si fara de care nu vom putea intra in zona euro".  Obiectivele pot fi, insa, atinse prin continuarea investitiilor, a mentionat el.Vosganian a precizat ca Romania nu a creat socuri interne, ci le-a atenuat pe cele externe, iar reevaluarea cresterii economice s-a facut pe minus in majoritatea tarilor europene, cu exceptia Romaniei."Nicio autoritate externa nu da Romaniei o medie de crestere economica mai mica de 5% pe an. Cresterea economica a fost mai mare pe zona investitiilor si a avut o restrangere pe consum", a mai spus ministrul.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1020 ori