Vosganian: Guvernul Boc, datorie publica cat toate guvernele din '90 pana acum

Marti, 20 Aprilie 2010, ora 12:54
1649 citiri
Vosganian: Guvernul Boc, datorie publica cat toate guvernele din '90 pana acum

Senatorul PNL Varujan Vosganian a declarat, marti, in plenul Senatului, ca Guvernul Boc va acumula datorie publica cat toate guvernele din 1990 pana in prezent, apreciind ca Emil Boc utilizeaza si in 2009 "unealta defaimarii si demagogiei pentru a-si scuza actele politice".

Vosganian a tinut sa raspunda acuzatiilor aduse de premierul Emil Boc guvernarii liberale, aratand ca acesta utilizeaza si in 2009 "unealta defaimarii si demagogiei pentru a-si scuza actele politice", relateaza Mediafax.

El a aratat ca bugetul pentru pensii pe 2008 s-a terminat aproape pe zero, cu un deficit insignifiant de aproximativ 20 de milioane de lei, in conditiile in care, in doi ani, pensiile s-au dublat, iar, prin comparatie, deficitul din 2009 a fost aproape dublu, 36 de miliarde, la care, daca se adauga "masinatiunea Eximbank, se ajunge la 38 de miliarde".

"Eu as tacea malc in aceasta prinvinta. In doi ani, Guvernul Boc va acumula datorie publica cat toate guvernele din '90 pana acum.

Sa se stie bine acest lucru. Noi am lasat 100 de miliarde, ei vor adauga aproape 100 de miliarde in doi ani numai" , a mai spus Vosganian.

Varujan Vosganian a tinut sa respinga si acuzatiile lui Emil Boc privind cheltuirea de catre Guvernul PNL a banilor din privatizarea BCR.

"Ati vazut acum ce regreta domnul Boc, ca, daca aveau dansii banii acestia, ii cheltuiau dansii.

Deci problema domnului Boc nu este ca i-a cheltuit Guvernul Tariceanu, ci de ce nu i-au cheltuit ei", a spus senatorul PNL, aratand ca premierul apeleaza la o "minciuna sfruntata" cand vorbeste de "praduirea" banilor statului.

Potrivit senatorului PNL, premierului ii este rusine sa spuna ca cei cu pensii speciale sunt generali cu patru stele, sefi ai Marelui Stat Major, cei mai buni piloti ai flotilei noastre, care nu au plecat in strainatate.

"E momentul sa incriminam fruntea armatei romane si sa comparam pensia unui general cu patru stele cu pensia medie?", a continuat Vosganian.

El a opinat ca niciun pensionar nu va castiga de pe urma legii pensiilor si ca aceasta este facuta numai ca sa mai salveze Guvernul de incapacitatea de a plati pensiile si de a asigura salariile.

"Inainte de a-mi da mie lectii, sa o faceti cand veti ajunge la aceeasi putere economica pe care o aveau liberalii cand guvernau", i-a mai transmis Vosganian lui Boc.

Liderul PDL, premierul Emil Boc a acuzat, marti, PNL, intr-un discurs sustinut in Senat pe tema proiectului legii pensiilor, ca a "papat" trei miliarde euro din banii obtinuti de stat din privatizarea Bancii Comerciale Romane (BCR), pentru a derula propria campanie electorala. 

#boc, #datorie, #deficit, #pensii , #stiri Varujan Vosganian