Vosganian: Tactica lui Basescu e aceeasi - cauta tot timpul vinovati

Vineri, 09 Iulie 2010, ora 15:12
1402 citiri
Vosganian: Tactica lui Basescu e aceeasi - cauta tot timpul vinovati

Vicepresedintele PNL Varujan Vosganian a declarat, vineri, pentru MEDIAFAX, ca in emisiunea de la TVR Traian Basescu a folosit tactica prin care cauta tot timpul vinovati, lovind de aceasta data in "ai lui" si a sustinut ca declaratiile acestuia sunt "o noua demagocie si un nou praf in ochi".

"Traian Basescu are acest obicei ca in permanenta sa dea vina pe altii, iar acum, probabil, ca a stat o luna si s-a gandit ce sa faca el ca sa iasa basma curata, si acum incepe sa loveasca in ai lui. Ca sa scape el, antipatizeaza pe ceilalti, si cum Guvernul Boc este cel mai antipatizat, el loveste in Guvernul Boc ca sa scape basma curata, desi este cel putin la fel de responsabil de tot ce se intampla ca si Guvernul. Deci, este o tactica cu care el ne-a plictisit deja, in care cauta tot timpul vinovati", a sustinut Varujan Vosganian.

Vicepresedintele PNL a subliniat, in privinta declaratiei sefului statului cu privire la dificultatea pe care o are in relatia cu Guvernul in problema reducerii cheltuielilor, ca "nu e treaba presedintelui sa vorbeasca despre cheltuieli, despre bugete in felul asta", la televizor.

"Daca el chiar vrea sa se implice in treaba asta, nu trebuie sa mearga la televizor, el poate sa mearga la sedinta de Guvern, dar el nu vrea sa se implice, el vrea doar sa traga foloase, pentru ca asa cum s-a implicat cand a dat pachetele de masuri, ar putea foarte bine sa mearga la o sedinta de Guvern cu acest subiect. Adica vrea sa ne spuna noua ca el discuta cu Guvernul prin intermediul presei? Are toate prerogativele legale sa le spuna discret, eficient si profesionist, tot ceea ce ne spune noua prin intermediul televiziunii", a spus liberalul.

In opinia lui Vosganian, aceasta tactica prezidentiala "este o noua demagogie, un nou praf in ochi", pentru ca pe presedintele Basescu "nu-l intereseaza decat imaginea".

"Este o noua demagogie, un nou praf in ochi, pentru ca pe el nu-l intereseaza decat imaginea. In plus, Basescu a declarat ca nu mai are motivatii politice, ci doar de modernizare a statului si a Constitutiei. Fereasca, Dumnezeu, sa se modernizeze statul si Constitutia dupa felul in care Basescu intelege sa conduca Romania", a adaugat liderul PNL.

Despre criticile privind decizia de majorare a TVA si de neimpozitare a pensiilor, Vosganian a spus ca Traian Basescu foloseste o alta tactica prin care doreste sa lase sentimentul ca el nu si-a dorit efectele negative imediate cauzate de marirea TVA.

"Basescu spune ca mai bine scadeam pensiile decat sa marim TVA, asta este o alta tehnica. Adica vorbeste despre o masura care nu a mai avut loc, deci nu a lasat victime, ca ar fi fost mai bine, pentru ca masura cu TVA a avut efecte negative imediate, cresterea tintei de inflatie. Deci, el de ce nu a spus asta inainte ca Guvernul sa mareasca TVA, o spune acum, ca sa lase sentimentul ca el ar fi vrut altceva decat se intampla. Dar eu cred ca romanii n-o sa se mai lase multa vreme pacaliti de strategiile presedintelui", a apreciat liberalul.

 

#vosganian basescu tactica tva vinovati , #stiri Varujan Vosganian