Veronica Toncea, director general Fondul de Garantare a Creditului Rural

Joi, 17 Februarie 2011, ora 04:09
16097 citiri
Veronica Toncea, director general Fondul de Garantare a Creditului Rural

Veronica Toncea, Director General Fondul de Garantare a Creditului Rural

Fondul de Garantare a Creditului Rural - IFN S.A. ofera un instrument financiar care permite accesul investitorilor la credite si alte instrumente de finantare, prin acordarea de garantii financiare.

FGCR are ca obiect de activitate exclusiv garantarea creditelor si a altor instrumente de finantare, care pot fi obtinute de persoane fizice si juridice - producatori agricoli si procesatori de produse agroalimentare, pentru realizarea productiei agricole, stocarea si procesarea produselor agricole si realizarea obiectivelor de investitii in aceste domenii.

•Cum poti accesa fonduri europene pentru agricultura?

•Cum obtii garantii de la Fondul de Garantare pentru Agricultura?

•De ce exista o rata mica de absorbtie a fondurilor europene?

"Orice beneficiar care doreste sa-si depuna un proiect la APDRP nu-l poate depune decat daca obtine o scrisoare de confort de la o banca comerciala ca are componenta de contributie proprie asigurata. Fiecare IMM care doreste sa obtina garantia Fondului de Garantare pentru Agricultura trebuie sa se adreseze bancii comerciale cu care lucreaza si sa-i solicite finantarea dorita. In contractul de credit trebuie specificat faptul ca poate obtine garantia FGCR in proportie de 80% din valoarea finantarii", a declarat Veronica Toncea, director general FGCR.

#Veronica Toncea, #Cum obtii garantii de la Fondul, #De ce exista o rata mica , #Economie