Razboiul declaratiilor dintre Trump si Kim Jong Un a pus lumea pe jar: Japonia e pregatita sa opreasca rachetele

Sambata, 12 August 2017, ora 15:47
920 citiri
Razboiul declaratiilor dintre Trump si Kim Jong Un a pus lumea pe jar: Japonia e pregatita sa opreasca rachetele
Foto: Arhiva Pixabay

Japonia a desfasurat sambata baterii de interceptori de racheta de-a lungul traiectoriei pe care o vor urma rachetele balistice nord-coreene in cazul in care Phenianul isi pune in practica amenintarea de a lansa patru rachete spre Guam, teritoriu american in Oceanul Pacific.

Sisteme defensive antiracheta sol-aer au fost desfasurate in patru prefecturi din vestul Japoniei, dupa ce Coreea de Nord a anuntat ca "examineaza in mod serios" sa lanseze simultan rachete balistice cu raza intermediara de actiune asupra Guam, informeaza agentia de presa nipona Kyodo.

Interceptorii de racheta Patriot de tip PAC-3 au fost desfasurati in prefecturile Shimane, Hiroshima si Kochi, care vor fi survolate - potrivit Phenianului - de rachetele nord-coreene, precum si in prefectura Ehime, situata intre Hiroshima si Kochi, regiuni in care in mod normal nu sunt desfasurati interceptori de racheta.

Premierul nipon Shinzo Abe le-a declarat jurnalistilor din prefectura Yamaguchi ca Executivul "va face totul" pentru a proteja vietile si proprietatile cetatenilor niponi.

Citeste si Alerta pe insula americana Guam de teama unui atac nord-coreean. Trump continua amenintarile ...citeste mai departe despre "Razboiul declaratiilor dintre Trump si Kim Jong Un a pus lumea pe jar: Japonia e pregatita sa opreasca rachetele" pe Ziare.com

#Japonia interceptori racheta Coreea Nord, #Coreea Nord racheta Guam, #amenintari Coreea Nord, #Coreea Nord rachete , #Stiri International