Se zgaltaie corabia lui Trump ghidata de mana lui Putin - cat poate insemna o perchezitie

Duminica, 13 August 2017, ora 07:26
1139 citiri

In dimineata zilei de 26 iulie 2017, agentii FBI au descins la resedinta fostului director de campanie a lui Donald Trump. Inarmati cu un mandat de perchezitie, acestia au ridicat mai multe documente si computere din resedinta familiei.

Paul Manafort, unul dintre cei mai cunoscuti experti in consiliere politica, este cercetat de echipa de ancheta desemnata de Senatul SUA in ce priveste implicarea agentilor rusi in campania electorala din SUA.

Aceasta descindere a devenit publica in urma cu cateva zile, iar ea explica atacurile furioase ale lui Donald Trump asupra procurorului general al SUA, Jeff Sessions, caruia i-a cerut demisia.

Trebuie amintit ca, odata cu declansarea anchetei senatoriale asupra implicarii Rusiei in procesul electoral din SUA, Jeff Sessions, unul dintre primii senatori republicani care i-au acordat sprijinul neconditionat lui Donald Trump inainte ca acesta sa castige nominalizarea partidului pentru cursa prezidentiala, s-a recuzat, existand mai multe dovezi ca a avut intalniri cu oficiali ai Rusiei in perioada campaniei electorale.

Donald Trump, in mai multe mesaje publicate pe Twitter, i-a cerut demisia lui Sessions, dar a incetat in momentul in care a primit un mesaj clar din partea unor reprezentanti ai Partidului Republican, ca Sessions se bucura de sustinere politica in functia respectiva, indiferent de ce vrea presedintele.

Donald Trump, tot mai deranjat de ancheta implicarii Rusiei in alegerile din SUA. Reactie dura la aflarea vestii ca locuinta fostului sef de campanie a fost perchezitionata de FBI - Foto: Hepta.ro

Paul Manafort este un avocat in varsta de 68 de ani, specializat in lobby si consultanta politica. A intrat in zona de putere si influenta a Kremlinului in momentul in care a fost angajat de fostul presedinte ucrainean Victor Ianukovici, omul rusilor, cel care a fugit la Moscova in timpul revoltei din Ucraina.

Paul Manafort a participat impreuna cu fiul lui Donald Trump la intalnirea din 9 iunie 2016 cu reprezentanti ai Rusiei, la care s-a discutat despre strategia de campanie impotriva candidatului democrat Hillary Clinton.

"In ultimele luni, Manafort a prezentat documente cheie comisiei de ancheta, inclusiv un raport pe care l-a scris ca urmare a intalnirii din data de 9 iunie cu un avocat rus intr-un apartament din Trump Tower, intalnire aranjata de fiul presedintelui SUA, dupa ce avocata cu legaturi la Kremlin a promis ca detine informatii compromitatoare despre Hillary Clinton stranse d ...citeste mai departe despre "Se zgaltaie corabia lui Trump ghidata de mana lui Putin - cat poate insemna o perchezitie" pe Ziare.com

#Trump Rusia FBI, #Trump Rusia alegeri, #Manafort Trump Rusia, #Soros Dragnea Trump , #Stiri International