Press One: Ministrul Florian Bodog a plagiat doua treimi din teza de doctorat in Stiinte Economice

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 09:47
1205 citiri
Press One: Ministrul Florian Bodog a plagiat doua treimi din teza de doctorat in Stiinte Economice
Foto: Facebook/Florian Bodog

Ministrul Sanatatii, Florian Dorel Bodog, a plagiat 147 dintre cele 232 de pagini ale tezei sale de doctorat in Stiinte Economice, intitulata "Managementul si marketingul unitatilor sanitare" si sustinuta in 2008 la Universitatea de Vest din Timisoara (UVT), sustine jurnalista Emilia Sercan.

Conform articolului problicat de pressone.ro, doua dintre cartile din care Bodog a copiat masiv sunt semnate, una, de un consilier personal de-al sau − decanul unei facultati de la Universitatea de Medicina si Farmacie din Bucuresti, iar alta, de o colega − conferentiar universitar la Facultatea de Medicina si Farmacie a Universitatii din Oradea.

Autorul uneia dintre carti este conferentiarul universitar Lucia Daina, subordonata si colega a lui Bodog atat la Facultatea de Medicina unde el a fost decan, cat si la Spitalul Clinic Judetean de Urgenta din Oradea pe care Bodog l-a condus ca manager. Lucia Daina este in prezent directorul medical al acestui Spital.

"Am avut discutii cu domnul Bodog, dar nu despre teza dumnealui. Nici nu stiu cum sa reactionez. Nu am vazut teza dansului, nu stiu cum a lucrat. O sa ma gandesc sa vad daca e ceva de facut. Este o informatie tare asa... de dimineata", a declarat Lucia Daina pentru Press One.

O alta carte a fost scrisa de profesorul universitar Petru Armean, decanul Facultatii de Moase si Asistenta Medicala de la Universitatea de Medicina (UMF) "Carol Davila" din Bucuresti, fost secretar de stat in Ministerul Sanatatii si actual consilier personal al lui Florian Bodog.

Armean a fost si membru in comisia de abilitare care in 2013 i-a acordat lui Bodog dreptul de a coordona doctorate.

"Nu pot sa cred ca au fost copiate pagini intregi si ca nu au fost citate. Nu pot sa va spun nimic despre acest lucru. O sa vorbesc cu domnul ministru cand o sa ne intalnim", a declarat Armean.

De asemenea, primele 47 de pagini din teza ministrului Sanatatii sunt plagiate, in cea mai mare parte, din volumul intitulat "Management: de la teorie la practica" (autori: Viorel Cornescu, Paul Marinescu, Doru Curteanu si Sorin Toma), publicat in 2003 la Editura Universitatii din Bucuresti.

Bodog a raspuns prin biroul de presa al Ministerului Sanatatii solicitarii Press One de a face precizari in legatura cu lucrarea sa de docotorat.

Citeste si Membrii Academiei Oamenilor de Stiinta, in topul plagiatorilor din academiile din Romania

"Informatiile pe care le detinem arata ca teza a fost redactata cu respectarea tuturor standarde ...citeste mai departe despre "Press One: Ministrul Florian Bodog a plagiat doua treimi din teza de doctorat in Stiinte Economice" pe Ziare.com

#Bodog plagiat doctorat Stiinte Economice, #Bodog plagiat doctorat , #Stiri Educatie