Google: Rusia a incercat sa influenteze alegerile americane folosind reclame pe YouTube si Gmail

Luni, 09 Octombrie 2017, ora 22:30
889 citiri
Google: Rusia a incercat sa influenteze alegerile americane folosind reclame pe YouTube si Gmail
Foto: Arhiva Pixabay

Google ar fi recunoscut pentru prima data faptul ca operatori rusi au exploatat platformele companiei, intr-o incercare de a influenta alegerile americane din 2016, conform unor surse familiare cu investigatia.

Gigantii din Sillicon Valley au descoperit ca zeci de mii de dolari au fost cheltuiti pe reclame de catre agenti rusi ce aveau ca scop raspandirea dezinformarii prin intermediul produselor companiei Google (YouTube si Gmail), conform unor surse citate de The Independent.

Descoperirea facuta de Google este semnificativa pentru ca reclamele nu par a proveni de la aceeasi sursa afiliata Kremlinului, care ar cumpara reclame pe Facebook, un semn ca eforturile ruse de a raspandi dezinformarea in mediul online ar putea reprezenta o problema mult mai mare decat companiile din Sillicon Valley au crezut pana acum.

Anterior, compania Google a minimalizat problema ingerintelor ruse pe platformele sale de socializare, purtatorul de cuvant al companiei declarand ca "Google mereu monitorizeaza abuzul si incalcarile politicile firmei si nu s-au remarcat dovezi ca acest tip de campanie publicitara de dezinformare (not.red.) a fost efectuat pe platformele sale".

Campanie despre implicarea Rusiei in alegerile din SUA, cu vocea lui Morgan Freeman: Trump sa ne spuna adevarul! (Video)Rusia si alegerile din SUA: Jumatate dintre statele americane au fost vizate de hackeri rusiFBI sustine concluziile CIA: Rusia a intervenit in alegeri pentru a-l ajuta pe TrumpPutin, pentru NBC: Hackeri americani ar fi putut inscena amestecul Rusiei in alegerile din SUA (Video) ...citeste mai departe despre "Google: Rusia a incercat sa influenteze alegerile americane folosind reclame pe YouTube si Gmail" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Google amestec Rusia alegeri SUA, #Google Rusia alegeri America, #manipulare Rusia alegeri SUA , #Stiri Internet