BNR, replica dura pentru Tiriac: Cand organiza gratis turneele de la Bucuresti nu se plangea

Marti, 10 Octombrie 2017, ora 15:30
2223 citiri
BNR, replica dura pentru Tiriac: Cand organiza gratis turneele de la Bucuresti nu se plangea
Foto: Captura Antena 3

Banca Nationala a Romaniei i-a dat o replica dura lui Ion Tiriac in disputa legata de proprietatea Arenelor BNR.

Purtatorul de cuvant al institutiei, Dan Suciu, spune ca Tiriac a organizat gratis turneele de la Bucuresti pana in anul 2015, atunci cand a fost inchis Terenul Central din cauza problemelor structurale.

Suciu constata ironic ca pana in momentul respectiv Tiriac nu a avut o problema cu proprietarul arenelor, asa cum are acum.

"Dincolo de populismul pe care anumiti politicieni vad ca il utilizeaza, reamintim ca noi intelegem foarte clar atat solutia, cat si situatia. Ce ne intereseaza pe noi, in acest moment, e sa repunem arenele in circuit. Deci, atata vreme cat s-a putut juca acolo, s-a jucat. Pana in 2015, domnul Tiriac a putut organiza turneele internationale acolo si nu l-am auzit sa aiba probleme de proprietate. Nu s-a schimbat nimic cu proprietatea de atunci.

Faptul ca noi n-avem posibilitatea sa investim, din nou, din motive legale, si ca n-am gasit nici noi, dar nici guvernul, pentru ca ne-am adresat de trei ori guvernelor succesive din perioada respectiva, solutia de a-l repune in circulatie. Probabil ca nu-i mai convine... Domnul Tiriac, repet, organiza gratis turneele de la Bucuresti. Si cred ca era o oportunitate de afacere foarte buna pe care o regreta acum. Dar repet, si as vrea sa consemnati asta, si interesul nostru este, si intelegem acest lucru, ca pe arena respectiva, intr-o forma sau alta, sa se joace tenis! Dar reamintesc faptul ca, in actualele conditii, pe arene nu se mai poate juca tenis. Ele sunt compromise. N-au avize de niciun fel. Probabil ca solutia este o reconstructie radicala.

E important de spus: cat s-a putut juca, le-am pus la dispozitie gratis. Inclusiv anul asta s-a organizat turneul de fete. Tot gratis. E adevarat, s-au facut tribune provizorii, pentru ca nu se putea juca pe Arena Centrala. Dar Tiriac a jucat gratis pe Arenele BNR! Deci... Nu l-am auzit atunci ca avea probleme de proprietate...", a spus Suciu in ProSport.

In acelasi timp, oficialul BNR sustine ca problema se poate rezolva relativ simplu, Banca Nationala fiind gata sa cedeze Arenele in schimbul unei proprietati cu valoare similara pentru a se respecta legislatia.

"Solutia e ca, pe baza unei evaluari care sa faca o estimare de pret, sa se faca un schimb de proprietati. Asta ca sa nu revenim la solutia cu cumpararea de stat. Ca intelegem ca aici e problema. Dar un schimb de proprietati se poate face. Pentru ca noi putem inv ...citeste mai departe despre "BNR, replica dura pentru Tiriac: Cand organiza gratis turneele de la Bucuresti nu se plangea" pe Ziare.com

#Tiriac scandal BNR, #Tiriac Arenele BNR, #arenele BNR proprietate , #Stiri Sport