Tudose vs. Dragnea: Cine va castiga noul razboi din PSD si cine pleaca din Guvern

Joi, 12 Octombrie 2017, ora 14:38
1423 citiri
Tudose vs. Dragnea: Cine va castiga noul razboi din PSD si cine pleaca din Guvern
Foto: Arhiva/Ziare.com

O sedinta cruciala are loc joi in PSD, dupa ce premierul Mihai Tudose a anuntat, in ciuda opozitiei clare a lui Liviu Dragnea, ca vrea sa demita din Guvern ministrii care au probleme penale, adica Sevil Shhaideh, Rovana Plumb si Viorel Ilie. Mai mult, Tudose a aratat ca si alti membri ai Cabinetului sau sunt vizati de remaniere.

Astfel, Comitetului Executiv National (CExN) al PSD se reuneste incepand cu ora 17:00 pentru a lua decizia politica, sedinta fiind vazuta drept o confruntare directa intre Liviu Dragnea si Mihai Tudose. Castigatorul urmeaza sa fie "dat" de lista remaniatilor.

Inaintea acestei sedinta ar urma sa aiba loc si o sedinta a Coalitiei PSD-ALDE, in conditiile in care unul dintre ministrii vizati este Viorel Ilie. Conducerea ALDE s-a reunit intr-o sedinta pentru a-si stabili strategia in noua criza prin care trece coalitia de guvernare.

Fata de situatia de acum 4 luni, cand Dragnea si-a dat jos propriul guvern pentru a scapa de Sorin Grindeanu, Tudose se bucura de o mai mare sustinere in partid. El a primit un semnal pozitiv si de la presedintele Klaus Iohannis. Seful statului a declarat in aceasta dimineata ca, din ce a discutat cu Tudose, "premierul este de buna credinta si doreste sa aiba o echipa performanta".

"Daca este nevoie de remaniere, atunci remaniere sa fie!", a conchis Iohannis, precizand ca, in cazul in care ar pica si acest guvern PSD, nu crede ca social-democratii ar trebui sa mai ramana la Palatul Victoria, fiind clar ca nu au capacitatea sa guverneze tara.

Urmareste pe Ziare.com desfasurarea evenimentelor de pe scena politica. Afla alaturi de noi ce decizii vor fi luate de PSD si ALDE si cum va arata noul Guvern al lui Tudose.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Dragnea Tudose sedinta PSD remaniere, #Guvern Tudose remaniere octombrie 2017 , #Stiri Guvern