Musk anunta cel mai mare val de concedieri din istoria Tesla

Miercuri, 13 Iunie 2018, ora 09:18
1819 citiri
Musk anunta cel mai mare val de concedieri din istoria Tesla
Foto: Twitter/@elonmusk

Miliardarul Elon Musk va concedia 9% din angajatii Tesla, pe fondul sporirii presiunilor din partea investitorilor pentru a deveni profitabila si a-si reduce costurile.

Este cel mai mare val de concedieri din istoria de 15 ani a Tesla si vine intr-un moment in care compania incearca sa-si indeplineasca tintele de productie pentru sedanul Model 3, transmit DPA, Reuters si Bloomberg.

Anul trecut, Tesla avea 37.543 de angajati, de peste 12 ori mai multi decat in urma cu cinci ani.

In mai, Musk i-a informat pe angajati ca firma va trece printr-un proces de reorganizare pentru a rezolva problemele legate de productie, dupa plecarea unor specialisti importanti, si recentele accidente in care au fost implicate automobilele sale electrice.

Succesul Model 3, care ar urma sa aiba o autonomie de pana la 220 de mile (350 de kilometri) la o singura incarcare si un pret de pornire de 35.000 de dolari, mai putin de jumatate fata de precedentele modele, este considerat un factor crucial pentru ca Tesla sa devina in sfarsit o companie profitabila.

Insa intarzierile de productie au incetinit numarul de automobile livrate clientilor, ceea ce inseamna ca vanzarile Model 3 nu au avut practic niciun efect asupra rezultatelor contabile ale Tesla.

Citeste mai departe despre "Musk anunta cel mai mare val de concedieri din istoria Tesla" pe Ziare.com.

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#Musk concedieri Tesla , #Stiri Companii