Fostul negociator al Romaniei cu UE: Viitorul raport MCV, mai rau decat precedentele

Miercuri, 11 Iulie 2018, ora 15:31
1119 citiri
Fostul negociator al Romaniei cu UE: Viitorul raport MCV, mai rau decat precedentele
Foto: Arhiva Ziare.com

Viitorul raport MCV al Comisiei Europene va fi mai rau pentru Romania decat precedentele, afirma profesorul Vasile Puscas, fost negociator sef al Romaniei cu UE.

"Ma astept la un raport MCV cu foarte multe semne de intrebare", spune Vasile Puscas la RFI Romania.

El atrage atentia ca Bruxelles-ul este iritat de impredictibilitatea guvernarii actuale de la Bucuresti, fapt evidentiat si de criticile formulate de seful Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, dupa intalnirea de marti cu premierul Viorica Dancila.

"In 2019, riscam sa fim pusi in aceeasi oala cu state precum Polonia sau Ungaria", mai spune fostul negociator sef al Romaniei cu UE, care afirma totusi ca Romania e departe de a fi amenintata cu articolul 7 din Tratatul de la Lisabona, asa cum s-a intamplat in cazul Poloniei.

Marti, presedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, i-a transmis premierului Viorica Dancila ca, in ceea ce priveste MCV, CE va continua sa monitorize evolutiile Romaniei, insistand ca e esential sa nu se faca pasi inapoi in privinta progreselor obtinute.

Citeste mai multe despre Fostul negociator al Romaniei cu UE: Viitorul raport MCV, mai rau decat precedentele pe RFI.ro

Romania sfideaza rapoartele MCV: Ministrul Toader e in centrul procedurii de numire a sefului DNA, desi CE a cerut explicit altcevaDancila i-a scris lui Juncker pentru a-i cere socoteala despre "lista lui Gadea". Vrea si ridicarea MCVOficiali ai Comisiei Europene vin la Ministerul Justitiei, pentru o serie de discutii privind MCV-ulTariceanu, despre criticile CE: E ca si cand Dumnezeu a coborat pe Pamant. De cand functioneaza MCV s-a dezvoltat o cangrena in justitie ...citeste mai departe despre "Fostul negociator al Romaniei cu UE: Viitorul raport MCV, mai rau decat precedentele" pe Ziare.com

#raport MCV Romania , #Stiri Administratie