Berlinul trebuie sa interzica masinile diesel Euro 5 sau mai vechi

Miercuri, 10 Octombrie 2018, ora 08:48
1672 citiri
Berlinul trebuie sa interzica masinile diesel Euro 5 sau mai vechi
Foto: Arhiva Ziare.com

Un tribunal german a cerut Berlinului sa interzica circulatia automobilelor diesel mai vechi pe unele strazi, pentru a reduce poluarea si a se conforma standardelor UE.

Pe cel putin sapte strazi, unde s-a constatat cel mai ridicat nivel de poluare cu oxid de azot, Berlinul trebuie sa interzica circulatia vehiculelor diesel care indeplinesc standardele Euro 5 sau mai vechi, a anuntat tribunalul, care a apreciat ca orasul nu a luat suficiente masuri pentru a mentine poluarea in limitele permise, transmit DPA si Reuters.

Dincolo de aceste strazi, Berlinul trebuie sa analizeze daca este necesara interzicerea circulatiei automobilelor diesel pe o portiune de 15 km, pentru a reduce concentratiile de oxid de azot.

Deja a fost impusa interzicerea circulatiei automobilelor diesel mai vechi in Hamburg si este planificata in Frankfurt si Stuttgart.

Saptamana trecuta, Guvernul de la Berlin si companiile auto din Germania au ajuns la un compromis privind reducerea poluarii cauzate de vehiculele diesel.

Producatorii auto ar urma sa acorde proprietarilor de vehicule diesel vechi din orasele germane unde aerul este extrem de poluat subventii pentru achizitionarea unor modele mai prietenoase cu mediul si sa reconfigureze sistemul hardware.

Nu toate grupurile auto au fost de acord cu reconfigurarea, costurile fiind estimate la miliarde de euro. Majoritatea sustin ca solutia va fi incurajarea proprietarilor vehiculelor diesel mai vechi in vederea achizitionarii unor modele mai noi si mai putin poluante, ceea ce ar incuraja vanzarile.

Poluarea urbana in multe orase germane este mai ridicata decat prevad normele UE, determinand autoritatile sa gaseasca metode de a reduce poluarea.

Germania s-a angajat ca, pana la sfarsitul anului, sa actualizeze softul pentru aproximativ 5,3 milioane de masini echipate cu motoare diesel, pentru a reduce emisiile poluante cu pana la 30%.

In februarie, un tribunal german a decis ca orasele din Germania pot interzice circulatia celor mai poluante automobile diesel pe strazile lor. Teama ca aceste interdictii vor fi puse in aplicare a dus la scaderea semnificativa a vanzarilor de autoturisme diesel pe cea mai mare piata auto din Europa.

Industria auto germana, unde lucreaza aproximativ 800.000 de angajati, este afectata de reactia negativa fata de automobilele echipate cu motoare diesel dupa ce, in luna septembrie 2015, Volkswagen a recunoscut ca a utilizat un software pentru a eluda standardele de emisii poluante. Ac ...citeste mai departe despre "Berlinul trebuie sa interzica masinile diesel Euro 5 sau mai vechi" pe Ziare.com

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#Euro 5 Berlin interzis diesel , #Stiri Auto