Clinicile private la control: Autoritatile verifica modul in care sunt decontati banii de la Casa de Sanatate

Luni, 26 Noiembrie 2018, ora 13:32
3383 citiri
Clinicile private la control: Autoritatile verifica modul in care sunt decontati banii de la Casa de Sanatate
Foto: CC0 Creative Commons

Ministerul Finantelor Publice si Ministerul Sanatatii au demarat controale la cinci operatori privati de servicii medicale pentru a verifica decontarile de servicii medicale realizate de catre acestia, a anuntat, luni, ministerul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

"Nu toti privatii, dar vor fi controale facute de Ministerul Finantelor impreuna cu Ministerul Sanatatii pentru ca sunt, se pare, o serie cheltuieli care se fac probabil altfel decat prevede legea. O sa vedeti exact cand facem controlul. Sunt cateva structuri pe care Ministerul Sanatatii le-a indicat. Sunt din zona privata. O sa vedeti exact care sunt si concluziile controlului care este in derulare", a spus Eugen Teodorovici.

El a mentionat ca sunt agenti economici privati si se va verifica modul in care sunt decontati banii de la Casa de Sanatate.

"Se pare ca sunt dublari de decontari de cheltuieli in aceasta zona. Pentru acelasi tip interventii medicale se platesc de mai multe ori aceste activitati si de catre privat si de catre Casa de Sanatate. Deja avem o mare problema daca lucrurile sunt in acest fel", a afirmat Teodorovici, prezent la o dezbatere despre parteneriatul public-privat in Sanatate organizata de DC Media Group.

Potrivit ministrului de Finante este "imoral si ilegal" ca o companie sa taxeze si pacientul si sa deconteze serviciul prestat si de la Casa de Sanatate. Eugen Teodorovici a precizat ca sanctiunile vor fi cele pe care le prevede legea.

#control clinici private, #decont casa sanatate , #Casa sanatate