In patru zile de la cutremurul devastator, un drum distrus in totalitate a fost redat circulatiei. In Alaska

Joi, 06 Decembrie 2018, ora 10:54
937 citiri
In patru zile de la cutremurul devastator, un drum distrus in totalitate a fost redat circulatiei. In Alaska
Foto: captura video CNN

Doar 4 zile. Atat le-a luat autoritatilor din Alaska sa reabiliteze si sa redea circulatiei o portiune dintr-un drum important care fusese facuta zob in timpul cutremurului de 7 grade pe scara Richter inregistrat in 30 noiembrie.

Pe cat de socante au fost imaginile transmise pe Internet imediat dupa cutremur, pe atat de impresionante sunt cele de acum. Autoritatile s-au miscat repede, chiar si la temperaturi extrem de scazute, asa cum se inregistreaza zilele acestea in Alaska, relateaza CNN.

De exemplu, drumul care conecteaza in Anchorage doua sosele importante, International Airport Road si Minnesota Drive, se prabusise de-a dreptul la cutremur (foto).

Citeste mai multe despre: Alerta de tsunami si strazi crapate, dupa un cutremur devastator in Alaska (Galerie foto&video)

Ei bine, dupa doar patru zile, pe Facebook au aparut imagini care arata ca drumul a fost nu numai complet reparat si asfaltat, ci, mai mult, toate marcajele de circulatie erau si ele la locul lor.

"Totul a durat mai putin de patru zile", relateaza CNN.

Departamentul de Transport Public din Alaska a recunoscut ca e greu sa afaltezi sosele in aceasta perioada a anului, cand este extrem de frig, dar a sustinut ca se poate face. Si s-a facut.

Unul dintre soferi a confirmat ca lucrarile s-au incheiat, asa cum spun autoritatile:

"Grozav! La noi, in Wisconsin, o astfel de lucrare ar fi durat cateva saptamani bune, daca nu chiar luni intregi. Mai ales in aceasta perioada a anului!", a comentat cineva.

Si asfaltarile continua, imaginile fiind cu adevarat impresionante.

Work tonight at C Street and Dowling: Paving tonight to repair cracking and settling in the Dowling and C Street area. Please be alert to lane closures! pic.twitter.com/qOSn8knC13- Alaska DOT&PF (@AlaskaDOTPF) 6 December 2018

Briggs Bridge on Eagle Loop Rd is currently closed so AWWU can replace a broken water main. As you can see, the work is extensive! Crews are working in a 24 foot excavated pit. They are making great progress, Briggs Bridge will reopen in approximately a week. #AlaskaEarthquake pic.twitter.com/WOYOeEIUS7- Alaska DOT&PF (@AlaskaDOTPF) 4 December 2018

Inspectorii in constructii au verificat foarte repede 243 de poduri care au avut de suferit la cutremur, dar nu au identificat pana acum probleme de structura.

We have #AlaskaEarthquake updates to share!

1) Repairs work is happening, BIG thanks to the contracting community!

2) Detours are still in place.

3) Winter pa ...citeste mai departe despre "In patru zile de la cutremurul devastator, un drum distrus in totalitate a fost redat circulatiei. In Alaska" pe Ziare.com

#drum reparat cutremur Alaska, #cutremur Alaska pagube , #Stiri International