Un studiu a demonstrat ca Germania are nevoie de 260.000 de imigranti pe an

Marti, 12 Februarie 2019, ora 12:11
2600 citiri
Un studiu a demonstrat ca Germania are nevoie de 260.000 de imigranti pe an
Foto: CC0 Creative Commons

Pentru ca economia sa nu intre in colaps, piata muncii din Germania va avea nevoie de cel putin 260.000 de imigranti pe an pana in 2060, iar multi dintre ei vor trebui sa vina din afara Uniunii Europene, arata un studiu publicat marti de Bertelsmann Institute.

Potrivit documentului, in prezent sunt aproape 45 de milioane de locuri de munca in Germania, transmite DPA.

Insa autorii studiului sustin ca populatia apta de munca a Germaniei se va contracta cu aproximativ 16 milioane de persoane (adica aproximativ o treime), pana in 2060, din cauza imbatranirii populatiei si natalitatii reduse. In plus, mai putini cetateni din UE vor emigra in Germania, deoarece tarile membre din sudul Europei vor depasi crizele lor economice iar restul Europei se va apropia economic de Germania pe termen lung, astfel incat stimulentele pentru emigrare se vor reduce.

In consecinta, aproximativ 146.000 de imigranti din interiorul UE si aproximativ 114.000 din afara blocului comunitar vor fi necesari pentru a contracara evolutiile demografice din Germania.

"Astazi, prea putini muncitori calificati din tarile terte emigreaza in Germania", a declarat Jorg Drager, presedintele Bertelsmann Foundation.

Anul trecut, Guvernul german a adoptat o lege a emigratiei in speranta ca va atrage muncitori calificati din afara UE, in incercarea de a remedia problema deficitului cronic de mana de lucru calificata.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#imigranti Germania , #Germania