Perchezitii de amploare in Germania intr-un scandal de frauda fiscala internationala

Miercuri, 15 Mai 2019, ora 15:26
2560 citiri
Perchezitii de amploare in Germania intr-un scandal de frauda fiscala internationala
Foto: CC0 Creative Commons

Perchezitii de amploare au fost efectuate miercuri in mai multe orase din Germania, procurorii suspectand mai multe persoane instarite ca si-au ascuns banii in companii offshore cu ajutorul unei foste divizii a Deutsche Bank, transmite AFP.

Parchetul din Frankfurt a efectuat, cu ajutorul politiei judiciare si al autoritatilor fiscale, perchezitii la domiciliul a opt persoane instarite din Frankfurt si alte sase orase din Germania. In plus, au fost perchezitionate birourile a 11 banci si case de economii precum si sase companii de gestionare a activelor, au precizat procurorii.

"Cu ajutorul unei foste filiale a Deutsche Bank din Insulele Virgine, indivizii ale caror domicilii au fost perchezitionate sunt banuiti ca au infiintat societati in paradisuri fiscale in scopul ascunderii veniturilor de autoritatile fiscale germane si a se sustrage de la plata impozitelor", a explicat Parchetul din Frankfurt intr-un comunicat de presa.

Aceasta operatiune are legatura cu precedentele perchezitii efectuate in luna noiembrie a anului trecut la birourile Deutsche Bank, pe fondul suspiciunilor de spalare de bani aparute ca urmare a scandalului 'Offshore Leaks' cu privire la paradisurile fiscale, dezvaluit in 2013 de Consortiul International al Jurnalistilor de Investigatii, ICIJ.

#frauda fiscala Germania , #Germania