Iohannis l-a desemnat oficial pe Ludovic Orban premier: Anticipatele sunt o solutie foarte buna, dar nu acum

Marti, 15 Octombrie 2019, ora 17:14
915 citiri
Iohannis l-a desemnat oficial pe Ludovic Orban premier: Anticipatele sunt o solutie foarte buna, dar nu acum
Foto: Administratia Prezidentiala

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat, marti, ca presedintele PNL, Ludovic Orban, este premierul desemnat pentru a forma noul guvern.

"Am decis sa desemnez urmatorul premier, in persoana domnului Ludovic Orban, presedintele PNL, cel mai mare partid din Opozitie. Asa este democratic corect, asa se va intampla", a anuntat Klaus Iohannis.

Seful statului a spus, din nou, ca la consultarile avute cu partidele parlamentare liberalii au fost singurii care au spus direct ca sunt dispusi sa isi asume guvernarea.

Klaus Iohannis a facut apel la partidele parlamentare sa sustina noul guvern, afirmand ca aceste trebuie instalat urgent, pentru a iesi din criza politica in care ne aflam.

"Sper ca toti actorii politici sa inteleaga ca suntem in criza politica si cu mai repede se va ajunge la o solutie satisfacatoare cu atat mai bine. Noul guvern trebuie instalat urgent", a subliniat presedintele.

Seful statului a reluat si tema alegerilor anticipate, afirmand ca reprezinta o solutie foarte buna, dar nu acum cu Guvernul Dancila interimar.

"Cred ca anticipatele sunt o solutie foarte buna, dar nu acum, cu Guvernul Dancila interimar. Fiecare zi cu acest guvern e o un risc pentru romani", a precizat Iohannis.

Acum, Ludovic Orban are un termen de 10 zile pentru a merge in Parlament sa primeasca votul de incredere asupra programului si a intregii liste a Guvernului.

Prezent alaturi de presedintele Klaus Iohannis la declaratia de presa in care a anuntat ca l-a desemnat premier, Ludovic Orban a prezentat prioritatile noului guvern si a spus ca are incredere in partidele care au votat motiunea ca vor sustine executivul.

"Am incredere in toti partenerii care au fost alaturi de noi in atingerea obiectivului major de a pune punct guvernarii PSD si sunt convins ca vom gasi discernamant in toate discutiile pe care le vom purta ulterior", a spus Ludovic Orban.

Ziare.com v-a prezentat, in format LIVE TEXT, declaratiile presedintelui Klaus Iohannis

- Acum putine zile, a trecut motiunea de cenzura si a cazut guvernul si este foarte bine asa. Fiindca din 2017 PSD a avut 3 guverne care au daunat grav Romaniei. A inhibat dezvoltarea Romaniei si ne-a tinut pe loc.

- Acest lucru a fost constatat de toate partidele din Opozitie si in acest fel a fost posibila motiunea care a fost un real succes.

- Dupa consultarile cu partidele parlamentare, am tras concluzia pe care am spus-o si dupa prima runda de consultari, ca se contureaza un guvern in jurul PNL. A fost ...citeste mai departe despre "Iohannis l-a desemnat oficial pe Ludovic Orban premier: Anticipatele sunt o solutie foarte buna, dar nu acum" pe Ziare.com

#Klaus Iohannis premier desemnat, #nou premier guvern , #Stiri Guvern