Airbus a incheiat anul 2019 cu pierderi de 1,36 miliarde de euro in pofida cresterii livrarilor

Joi, 13 Februarie 2020, ora 10:43
2549 citiri
Airbus a incheiat anul 2019 cu pierderi de 1,36 miliarde de euro in pofida cresterii livrarilor
Foto: Pixabay

Grupul aeronautic european Airbus a raportat joi o pierdere neta de 1,36 miliarde de euro pentru anul 2019, afectat in special de amenda de 3,6 miliarde de euro intr-un dosar de coruptie dar si de costurile suplimentare de 1,2 miliarde de euro pentru dezvoltare avionului de transport militar A400M, informeaza AFP.

Compania a subliniat insa ca, fara aceste elemente exceptionale, profitul sau operational a crescut cu 19% anul trecut pana la 6,9 miliarde de euro iar vanzarile au crescut cu 11% pana la 70,48 miliarde de euro.

In contextul in care rivalul american Boeing trece printr-o criza de amploare provocata de imobilizarea la sol a principalului sau model de avion, 737 MAX, dupa doua accidente care au provocat 346 de morti, Airbus a livrat 863 de avioane comerciale in 2019, fata de 800 de avioane in 2018, si pentru 2020 intentioneaza sa livreze "aproximativ 880 de avioane".

"Am inregistrat un exercitiu bun in 2019, cu performante financiare solide legate de livrarile noastre de avioane comerciale", a subliniat intr-un comunicat directorul general de la Airbus, Guillaume Faury.

In conditiile in care a devansat Boeing, devenind cel mai mare producator mondial de avioane, Airbus a primit anul trecut comenzi pentru 768 de avioane, fata de 747 avioane in 2018. In prezent, valoarea totala a carnetului de comenzi al Airbus se ridica la 471 miliarde de euro, gratie in special comenzilor pentru avioanele din familia A320neo pentru care la finele lunii ianuarie comenzile se ridicau la 6.249 de aparate.

Airbus este lider in aeronautica, spatiu si servicii conexe. Airbus ofera cea mai cuprinzatoare gama de avioane de pasageri. Airbus este, de asemenea, lider european in ceea ce priveste productia avioanelor cisterna, de lupta, de transport si pentru alte misiuni, precum si una dintre cele mai mari companii spatiale din lume. In domeniul elicopterelor, Airbus furnizeaza cele mai eficiente solutii civile si militare din lume.

Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat (Bento) la Quarterly Report 3: ”Rezultatele din 2023 au fost un record pentru noi”
Radu Scarlat, Director General & Președinte al Consiliului de Administrație Bento, a participat la cea de-a treia ediție a Quarterly Report, din 6 martie, eveniment marca Ziare.com, alături de...
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Investiții inteligente în mobilierul pentru camera copilului
Când vine vorba de amenajarea camerei copilului tău, fiecare piesă de mobilier pe care o alegi joacă un rol crucial în crearea unui spațiu atât funcțional, cât și primitor. Mai mult...
#pierderi Airbus, #pierderi Airbus 2019 , #Companii avioane