Cancerul la san poate fi prevenit daca este depistat in stadii incipiente

Joi, 06 Noiembrie 2014, ora 12:21
2765 citiri
Cancerul la san poate fi prevenit daca este depistat in stadii incipiente

Centrul Medical Anadolu din Turcia beneficiaza de tehnologie de varf atunci cand vine vorba despre tratarea cancerului de san. Specialistii din Turcia vorbesc tot mai des despre prevenirea cancerului la san, mai ales ca in Romania sunt diagnosticate fiecare an 10.000 de cazuri noi de cancer mamar metastatic.

"Minimizarea riscurilor dezvoltarii cancerului mamar vine ca o necesitate. Chiar daca afectiunea se instaleaza, aceasta conduita de viata poate ajuta fiecare femeie sa fie vindecata mai usor daca maladia este depistata in stadii incipiente", spune Prof.Dr. Metin Cakmakçi, chirurg generalist la Centrul Medical Anadolu.

Printre factorii ce influenteaza aceasta afectiune si pe care fiecare femeie ii poate minimiza, se numara:

- auto-palparea lunara

- vizitele regulate la medic (de doua ori pe an)

- limitarea consumului de alcool

- exercitii fizice regulate (de 2-3 ori pe saptamana)

- dieta echilibrata, bogata in fructe si legume.

Depistat in stadia incipiente, cancerul la san poate fi vindecat prin tehnologia Cyberknife, dar expertii de la Centrul Medical Anadolu au inregistrat o rata mare de succes si in cazurile mai grave. Benficiile Cyberknife pentru pacienti sunt multiple si vizeaza in special focalizarea radiatiilor pe zona tumorala, fara a afecta si tesuturile sanatoase din jur. In plus, tehnologia Cyberknife permite operarea in zone considerate pana acum inaccesibile pentru interventia chirurgicala.

Despre Anadolu

Centrul Medical Anadolu a fost fondat de Fundatia Anadolu, ce a alimentat multiple proiecte importante din Turcia. In prezent, Anadolu face parte din Top 10 Spitale Globale, datorita tehnologiei medicale folosite si a rezultatelor obtinute de-a lungul timpului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#prevenire cancer de san, #control sani, #prevenire cancer mamar , #Boli si afectiuni