Modul in care ne hranim s-ar putea schimba in mod radical. Produsul care inlocuieste alimentele

Luni, 17 Februarie 2014, ora 14:50
1970 citiri
Modul in care ne hranim s-ar putea schimba in mod radical. Produsul care inlocuieste alimentele

Oamenii petrec o buna parte din zi, preparand mancare si hranindu-se si multi si-ar dori sa mai poata sta in pat cateva minute in plus, in loc sa pregateasca micul dejun inainte de a pleca la serviciu sau sa iasa cu prietenii, decat sa mearga la cumparaturi. Iar tot acest efort nu garanteaza ca organismul primeste toate substantele si nutrientii de care are nevoie.

Toate aceste probleme cu care se confrunta oamenii in secolul vitezei l-au inspirat pe Robert Rhinehart sa caute solutii pentru modul in care ne hranim, noteaza BusinessInsider.

"Am emis o ipoteza conform careia corpul nu are nevoie de alimente in sine, ci de substantele si elementele chimice pe care le contine. Ce se intampla daca consum doar materiile prime de care corpul are nevoie pentru energie? Ar fi mai sanatos sau chiar avem nevoie de tot ce contin alimentele traditionale?".

Se lanseaza un produs care inlocuieste mancarea

Formula lui Rhinehart contine toti nutrientii de care oamenii au nevoie pentru energie si pentru sanatate. Aceasta poate fi descrisa ca avand un gust "minim si nespecific", insa poate fi aromatizat. De asemenea, textura poate fi schimbata.

Soylent este un substituent alimentare care va inlocui necesarul zilnic de nutrienti, spera Rhinehart.

Mai multe persoane, printre care si Rhinehart, au ales sa foloseasca numai aceasta formula sau sa o suplimenteze cu mese ocazionale pentru saptamani sau chiar pentru luni.

"Soylent mi-a imbunatatit foarte mult sanatatea, dar in mare masura ca urmare a faptului ca inainte am mancat mai putin bine", a raspuns acesta intr-un mail transmis celor de la TheJournal.ie.

"Expertii in sanatate, inclusiv medici, si-au dat seama ca Soylent este compus din cele mai bune parti ale alimentelor. In ceea ce ma priveste, am parte de o dieta completa, balansata si remarcabil de sanatoasa".

El nu a eliminat complet alimentele standard din dieta sa, pe care le consuma cand se iveste ocazia.

Rhinehart asubliniat faptul ca oamenii trebuie sa se bucure de aspectul social al unei mese servite. "Se pare ca exista principil ca, prin consumarea de Soylent, subminam dimensiunea sociala a meselor servite acasa sau la restaurant", conform uneia dintre persoanele implicate in teste.

"Este doar un substituent al mesei servite in fata televizorului dupa o zi de munca, si nu cinei servite cu prietenii intr-un restaurant".

"Costurile scazute de productie si transport, pretul de magazin stabil si gradul nutritional ridicat face din aceasta formula o combinatie perfecta", a mai spus Rhinehart, adaugand ca procesul de productie a ajuns la un nivel eficient.

Dupa ce a primit finantare de aproape 2,2 milioane de euro prin capital si precomenzi, productia in masa a Soylent 1.0 a inceput, insa s-a confruntat cu o serie de intarzieri ca urmare a unor probleme la asamblare sau a lipsei unor ingrediente.

Lista de ingrediente este foarte lunga

Lista de ingrediente este foarte lunga, fiind incluse maltodextrina, proteine de orez, faina de ovaz, minerale si vitamine si unele uleiuri.

Dieteticiana Orla Walsh, de la Dublin Nutrition Centre, este de parere ca desi este posibl ca noua formula sa nu aiba toti nutrientii necesari inclusi, "ar putea fi mai completa din punct de vedere nutritic decat dietele unor oameni" si a subliniat ca este nevoie de cercateri suplimentare pentru acest tip de aliment.

Ziua in care Soylent va fi pe piata se apropie. Livrarea in SUA va incepe spre sfarsitul acestei luni sau la inceputul lunii martie, si, daca apar intarzieri de livrare a materiilor prime, ar putea aunge pe piata internationala la jumatatea anului.

#soylent dieta, #dieta nutritie, #aliment inlocuitor , #Diete