Ravnesti la o silueta de invidiat? Invata sa slabesti sanatos si sa te mentii

Sambata, 14 Ianuarie 2012, ora 00:00
3657 citiri
Ravnesti la o silueta de invidiat? Invata sa slabesti sanatos si sa te mentii

Sarbatorile tocmai ce au trecut, iar kilogramele in plus isi fac cunoscuta prezenta. E timpul sa reinvatam drumul spre sala si retetele de regim, sa uitam de excese si sa ne invatam cum sa ne mentinem silueta.

Daca sa slabim e relativ usor, mai greu e sa ne mentinem la greutatea dorita, mai ales dupa o anumita varsta. Astfel, dupa cum recomanda si specialistii, cea mai buna idee e sa luam totul cu moderatie si sa imbinam miscarea cu un meniu echilibrat pentru a atinge marele tel - un stil de viata sanatos.

Invata sa mananci sanatos

Una dintre cele mai faimoase diete, South Beach, este si cea mai recomandata de nutritionisti si doctori. Nu doar ca nu te infometezi, ci inveti sa mananci sanatos si sa combini alimentele intr-un mod care sa tina kilogramele in plus departe de corpul tau.

Problema kilogramelor in plus nu tine doar de aspectul fizic, ci merge pana la diverse probleme de sanatate care vin odata cu ele - boli cardio-vasculare, dezechilibre la ficat si multe altele.

Astfel, dieta South Beach este un mod prin care iti poti atinge greutatea dorita, dar si un mod de a invata cum sa mananci. Aici este secretul dietei impartita pe module. In prima faza, pentru doua saptamani ai un program de masa mai strict, pentru ca apoi, in modulul doi meniul sa fie un pic mai relaxat. In faza a treia deja te-ai invatat cu programul de masa si cu meniul si te descurci din ce in ce mai usor.

Important este sa mananci cele trei mese principale pe zi, fara sa sari peste ele, si sa iei cate o gustare. Astfel, la pranz sau cina nu vei fi atat de infometat incat sa "razi" tot din farfurie.

Unele restaurante au profitat de dorinta femeilor si barbatilor deopotriva si au introdus in meniuri produse de dieta, dar de cele mai multe ori singura optiune care sa se incadreze in programul tau de masa sta sub categoria "Salate".

Go! Go! Diet este un proiect initiat de compania de catering Pomello. Daca te inscri la dieta lor, croita dupa modelul South Beach, primesti tot ce ai nevoie. Timp de doua saptamani, in fiecare dimineata, primesti meniul complet pentru intreaga zi - trei mese copioase si doua gustari. Tot ce trebuie sa faci e sa iti ingradesti poftele, pentru ca de foame nu poate fi vorba, caserolele fiind destul de pline incat sa nu simti ca manci "de dieta".

Fa miscare!

Pe langa dieta, e important sa faci si miscare. Salile de fitness si aerobic din tara iti ofera o multitudine de programe, croite pentru orice dorinta.

Kangoo Jumps e unul dintre cele mai noi tehnici de aerobic din lume si, in acelasi timp, cele mai populare. Instructorii promit, pe langa o slabire rapida, o tonifiere a musculaturii integului corp si o imbunatatire generala a conditiei fizice. Efortul depus iti intareste sistemul cardiovascular, iar miscarile iti intaresc coloana vertebrala, ajutand la adoptarea unei pozitii corecte a acesteia.

Zumba este o alta alternativa la aerobicul obisnuit, combinand muzica latino cu miscari energice si repetitive, care te vor ajuta sa arzi caloriile. Un mix intre dansurile latino si cele internationale, Zumba aerobic promite sa fie un program distractiv. Miscarile iti antreneaza toate grupele de muschi asa ca nu vei putea sustine ca nu ai avut parte de un exercitiu complet.

Dansurile sunt o alta varianta, imbinand utilul cu placutul. Orice tip de dans am alege, putem fi siguri ca rezultatul final va fi un corp frumos modelat si o flexibilitate mai mare. Salile de dans din Romania ofera orice stil pe care l-ati putea dori. Fie ca va plac ritmurile latino, cele clasice sau de hip-hop, trebuie doar sa cautati si sa alegeti din sumedenia de oferte.

Yoga este de asemenea o optiune, mai ales pentru cei care doresc ca pe langa miscare, sa reuseasca o deconectare de problemele zilnice. Power Yoga este cel mai raspandit stil practicat in salile din tara. Instructorii promit un corp puternic, cu linii frumoase, dar si liniste interioara. Cu ajutorul muzicii linistitorare, cei care va vor indruma miscarile corpului inspre diverse pozitii va vor ajuta si sa va relaxati.

Salile de fitness ofera o paleta larga de aparate la care puteti lucra diverse grupe de muschi, in functie de dorintele dumneavoastra. De asemenea, cursurile de kickboxing va pot veni de folos nu numai prin efectele asupra musculaturii dumneavoastra ci si pentru autoaparare.

Insa, orice tip de sport este binevenit, fie ca e vorba de jogging, de o partida de tenis sau de cateva ture de bazin.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Euro 2024: echipe, grupe, stadioane - fotbal la superlativ!
Euro 2024: echipe, grupe, stadioane - fotbal la superlativ!
Cel mai important eveniment fotbalistic al anului este Campionatului European, mult așteptatul Euro 2024. Între 14 iunie și 14 iulie, Germania este gazdă pentru cele 24 de reprezentative...
#dieta, #cum sa slabesti, #modalitati slabire, #sport dieta, #sport , #Diete