Fitness cu antrenor personal: Care sunt avantajele?

Vineri, 13 Aprilie 2012, ora 00:00
6334 citiri
Fitness cu antrenor personal: Care sunt avantajele?

Antrenorul personal te ajuta sa-ti planifici antrenamentele, iar efectele se vad mult mai repede tocmai pentru ca relatia care se formeaza intre voi devine un factor major de motivare, atat in respectarea programului, cat si in efectuarea cat mai corecta a exercitiilor.

Daca iei in considerare si rasfatul de la masa de Paste, atunci in mod sigur ai avea nevoie de o persoana care sa-ti dea un imbold in perioada imediat urmatoare.

"Antrenamentul personal are ca principala caracteristica planificarea antrenamentului in scopul atingerii cu eficienta a obiectivelor individuale, care difera in functie de fiecare persoana in parte", sustine Catalin Grosu, antrenor la World Class Romania.

Acesta subliniaza insa faptul ca si antrenamentul in grup are avantajele sale.

"Antrenamentul de grup are loc in studioul de aerobic avand durata de 50 de minute, in care se lucreaza exercitii de catre intreaga clasa de cursanti. Avantajul acestui tip de antrenament este acela ca numarul mare al celor prezenti si muzica sunt factori mobilizatori pentru cursanti, astfel ca ei reusesc sa se antreneze la o intensitate mai mare decat ar face-o singuri in sala de fitness", explica acesta.

Numitorul comun al celor doua tipuri de antrenamente este durata, care poate fi limitata la 30 de minute, in cazul in care sunt repetate zilnic.

Antrenorul personal, un manager de incredere

Acum ai ocazia sa iti alegi antrenorul personal exact asa cum ti-ai alege un manager de incredere in compania ta: dupa experienta si studiile in domeniu, iar marile sali de fitness iti pun la dispozitie instructori tot mai bine pregatiti.

Antrenorul tau stie care sunt problemele cu care te confrunti prin natura meseriei tale:

"Kilogramele in plus datorate alimentatiei dezordonate si stresului sunt doua probleme care apar in viata oamenilor de afaceri care calatoresc si muncesc mult. Pentru a imbunatati forma fizica a acestor persoane, eu folosesc atat circuite de forta cat si exercitii cardio dar recomand si masajul sau inotul", spune Catalin.

Increderea iti aduce succesul

Fie ca vrei sa cresti in greutate acumuland masa musculara, fie ca vrei sa slabesti si sa te tonifici, antrenorul personal este oricand alaturi de tine si te poate sfatui chiar si pentru recuperare, in cazul in care starea sanatatii tale o cere.

Apropierea si increderea care se construieste intre tine si antrenorul tau este cel mai mare atu in astfel de situatii.

"La eveluarea pe care o facem la inceputul unui program de antrenament stabilim planul de atac, dar prezentam si beneficiile pe care le are daca respecta intru totul planul. Intelegerea cat mai clara a avantajelor unui program de antrenament sustinut ii determina pe cei care il incep sa fie cat mai dedicati acestei activitati", spune antrenorul.

#antrenor personal fitness, #fitness WorldClass Romania, #exercitii fitness , #Exercitii fizice