Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cartofii prajiti de la McDonalds au ajuns pe masa CNA

Cartofii prajiti de la McDonalds au ajuns pe masa CNA


Spotul publicitar "Cartofii prajiti de la McDonald's aduc aminte de bunici" contine doua informatii menite a induce in eroare consumatorii, sustine Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC), care solicita CNA aplicarea masurilor legale ce se impun in acest caz.

In spotul cu pricina, se fac afirmatii precum "cartofii prajiti de la McDonald's aduc aminte de bunici" si se transmite consumatorilor informatia conform careia materia prima utilizata este "cartoful" ce provine de la piata, spun reprezentantii ANPC.

In urma unui control asupra originii si calitatii cartofilor prajiti de la McDonald's, efectuat de comisarii ANPC in reteaua de restaurante a companiei, a rezultat ca produsul "cartofi prajiti" provine din tratarea termica a produsului "cartofi congelati", materie prima a carei lista a ingredientelor contine cartofi, ulei vegetal, dextroza, stabilizator: difosfat de sodiu, precizeaza sursele citate.

In consecinta, considera ANPC, prin spotul publicitar se transmit doua informatii menite a induce in eroare consumatorii, respectiv ca produsul "cartofi prajiti" ar proveni din cartofii proaspeti achizitionati de la piata, in conditiile in care materia prima utilizata este "cartofi congelati" (care contine si alte adaosuri, inclusiv aditivi), si aceea ca "aduc aminte de bunici", ceea ce induce
consumatorului ideea falsa de reintoarcere la calitatea de odinioara, de produs fabricat dupa metode artizanale, produsul fiind, in realitate, industrial.

Pentru cele constatate, ANPC a sanctionat SC McDonald's SRL si a solicitat Consiliului National al Audiovizualului (CNA) aplicarea masurilor ce se impun pentru intrarea in legalitate privind difuzarea acestui spot publicitar, mai spun sursele citate.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 3244 ori