Mitul exercitiilor pentru barbia dubla: Ce faci pentru a scapa de gusa?

Sambata, 06 Aprilie 2013, ora 00:00
30008 citiri
Mitul exercitiilor pentru barbia dubla: Ce faci pentru a scapa de gusa?
Foto: sanatate.bzi.ro

Barbia dubla este o imperfectiune ce ii afecteaza in egala masura pe barbati, ca si pe femei, la un moment dat. In cazul doamnelor, ea se poate masca, intr-o anumita masura, prin machiaj.

Unii specialisti vorbesc si despre gimnastica gatului, o practica pe care altii, insa, o contesta si o considera ca fiind parte dintr-un "folclor fals".

Concluzia comuna a tuturor specialistilor este ca ai nevoie de o alimentatie corecta, daca vrei sa scapi de depozitele de grasime in exces asezate comod in oricare zona a corpului.

Alimentatia corecta impune, automat si un stil de viata corect, caracterizat prin consumul de alimente neprocesate, prin miscare si cel putin doi litri de apa pe zi. O astfel de viata te va ajuta sa scapi de orice astfel de defomare a corpului si va preveni aparitia ei, ulterior.

Cum maschezi aspectul inestetic de "barbie dubla"

In cazul in care te confrunti deja cu aceasta problema, make-up artist-ul Mirela Vescan te asigura ca barbia dubla se fardeaza "foarte simplu".

Potrivit expertului in frumusete, ai nevoie de "o pudra compacta mai inchisa la culoare cu 1-2 tonuri in raport cu pudra folosita pe restul fetei si gatului.

Cu ajutorul unei pensule de fard de obraz (deci o pensula rotunda de maxim patru centimetri diametru), se face o trecere ditr-o parte in alta pe sub maxilar si pe conturul aestuia, daca este cazul.

La alegerea pudrei trebuie mare atentie: sa fie mata si bej, sa nu fie cumva minerala, stralucitoare si roscata".

Mirela Vescan vorbeste si despre metodele pe care le folosesc femeile din Siberia, printre care se numara si masajul cu un prosop inmuiat in apa sarata si stora putin. "Seara, se tine prosopul cu ambele maini si prin intinderi scurte se loveste zona afectata", explica aceasta.

Pentru masajul gatului este bun uleiul de primula, care contine acizi grasi si omega6 pe care organismul nostru nu le produce dar are nevoie de ele.

Miscarile de masaj se vor face usor, de sus in jos si ciupituri usoare fara a afecta in vreun fel glandele aflate la nivelul gatului, spune Vescan.

Ea sustine ca tot atat de eficienta este si gimnastica gatului, "se incordeaza muschii gatului de 10 ori in serii de cate 10, zilnic".

Exercitiile pentru gusa, un "folclor fals"

Valentin Vasile, nutritionist si Profesor al Scolii de Fitness MoveON, insa, nu este de acord cu aceste practici.

"Exercitiile pentru gusa fac parte in totalitate din folclorul fals. Grasimea din jurul barbiei va fi arsa concomitent cu grasimea de pe intregul corp daca este urmat un program de antrenament si o alimentatie corespunzatoare", puncteaza acesta.

Aspectul inestetic de gusa sau barbia dubla este o problema de care se plang in aceeasi masura si barbati si femei si care este inconjurata de destul de mult folclor fals. Primul pas pentru a trata aceasta problema este identificarea cauzei, spune nutritionistul.

Care sunt cauzele acestui fenomen

Potrivit acestuia, gusa este pricinuita in cele mai multe cazuri de depozitele de grasime in exces, iar intr-un numar mic de cazuri de dereglari ale functionarii tiroidei.

"Sfatuiesc persoanele sa ia in considerare cea de-a doua varianta doar in cazul in care fiind normoponderale tot au aceasta problema estetica", spune Valentin Vasile.

Depozitele de grasime in exces se pot aseza fie uniform pe intregul corp, fie preponderent in anumite zone (ex gat formand gusa, pe abdomen formand burta proeminenta, pe coapse si posterior dand un aspect de para etc) in functie de mai multi factori, in randul carora mostenirea genetica joaca un rol

extrem de important.

"Asadar daca esti predispus genetic ca grasimea sa se depuna sub forma de gusa, cea mai buna metoda de a trata aceasta problema, este sa ai un program de sport sustinut si o alimentatie corecta bazata pe alimente cat mai aproape de starea lor naturala.

Astfel vei reusi sa te mentii in limitele normoponderabilitatii, vei avea un procent scazut de grasime corporala si implicit aspectul de barbie dubla se va diminua simtitor", explica specialistul.

Cum arzi grasimea in exces

Pentru a declansa procesul de ardere a depozitelor de grasime in exces imparte alimentele pe care le consumi intr-o zi in cinci mese mici si nu pune pe lista de cumparaturi decat alimente brute, neprocesate cum sunt legumele si fructe proaspete, carnea slaba, lactate si branzeturi, carnea de pestele si oua, fructele oleaginoase, leguminoasele si pseudo-cerealele, te sfatuieste Valentin Vasile.

In plus, bea doi litri de apa pe zi si fa cel putin de trei ori pe saptamana antrenament cardiovascular combinat cu 2 sedinte saptamanale de antrenamente cu greutati.

Daca totusi normoponderabil fiind ai un aspect inestetic de gusa si esti diagnosticat cu disfunctii ale glandei tiroide, incearca sa iti compui o cat mai mare parte a alimentatiei (de preferat 70%) din fructe, legume, oleaginoase si seminte consumate in stare cruda, sa suplimentezi aportul de iod si sa consumi o cantitate suficienta de apa zilnic pentru a combate retentia de apa.

De asemenea, ar trebui excluse din alimentatie toate alimentele care contin faina, zahar, grasimi hidrogenate, prajelile, sucurile din comert si orice aliment procesat, a declarat Valentin Vasile, pentru Business24.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#exercitii barbie dubla, #mit exercitii barbie dubla, #cum scapi de gusa , #Regim alimentar