Ultimele trenduri in alimentatie - afacerile viitorului?

Luni, 24 Octombrie 2011, ora 08:12
4713 citiri
Ultimele trenduri in alimentatie - afacerile viitorului?
Alimentatie naturala

Mancarea eco, imbogatita cu vitamine si acizi grasi, incepe sa se transforme din moda intr-o adevarata obsesie si in Romania. Unul dintre locurile in care se seteaza tendintele in alimentatie este Conferinta si Expozitia de Mancare si Nutritie organizata de Asociatia Americana de Dietetica, care s-a desfasurat recent la San Diego.

Un mega-trend de anul acesta este "sanatatea digestiva", iar cele mai populare staruri in acest domeniu sunt probioticele. Aceste bacterii bune nu se mai regasesc doar in iaurturi, ci apar in tot felul de produse, inclusiv in sucuri de fructe.

Mai mult, acestea nu contin zahar si sunt indulcite cu asa-numitul "fruct calugar" (monk fruit), originar din Noua Zeelanda. Asteptati-va sa auziti in curand si la noi despre acest nou extract natural folosit ca indulcitor.

Chiar daca nu mai este o tendinta si o moda in adevaratul sens al cuvantului, nu putem sa nu amintim de celebrii acizi grasi Omega-3. Insa, in acest an, au aparut plicurile portabile cu seminte de in, pe care le puteti presara peste mancare. Au fost promovate ca fiind "un mod delicios de usor de a avea tot timpul inul la tine".

Cei mai multi dintre noi prefera sa-si faca plinul de Omega-3 din peste, iar pestele care a facut senzatie anul acesta este "barramundi", numit si..."bibanul sustenabil". Vom auzi destul de des in urmatorii ani despre barramundi, aceasta specie dotata cu mult Omega-3, care este crescut in mod sustenabil si are un nivel scazut de mercur.

Despre beneficiile cerealelor integrale stim de multi ani, insa foarte putini dintre noi profita de acestea. Majoritatea prefera sa consume cereale obisnuite, deoarece nu se pot obisnui cu gustul si consistenta fada a celor neprelucrate. Insa producatorii ne fac viata mai usoara, scotand pe piata noi produse din astfel de cereale. Anul acesta a aparut un nou tip de paine integrala care poarta eticheta "guit free" (nevinovata), dar si un nou tip de paste descrise ca "recoltate din istorie".

Toate aceste trenduri in alimentatie se pot dovedi niste idei de afaceri foarte profitabile pentru cei care vor stii sa profite de ceea ce la inceput va fi doar o moda, dar, in timp, va deveni si un stil de viata in Europa si in Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#viata sanatoasa, #alimente sanatoase, #cereale integrale, #peste omega, #idei afaceri , #Regim alimentar