10 semne ca trebuie sa-ti concediezi doctorul

Sambata, 17 Decembrie 2011, ora 00:00
2927 citiri
10 semne ca trebuie sa-ti concediezi doctorul
Dezamagit de doctorul tau?

Sta in puterea noastra sa ne alegem medicul, insa, de multe ori, chiar daca suntem nemultumiti de acesta, ramanem ani de zile inscrisi pe lista sa de pacienti. Daca vrei sa pui punct acestei situatii, ar trebui sa stii care sunt semnele clare ca trebuie sa-ti schimbi doctorul.

Dctorul Eugene Spiritus, care a fost timp de 13 ani seful sectiei de medicina in cadrul Universitatii Irvine din California, spune ca familia si prietenii ii cer de multe ori sa le recomande un doctor. Printre motivele principale se numara nemultumirea legata de medical curent sau faptul ca au aflat ca au o boala deosebita, care necesita atentia unui expert.

Pentru cei din prima categorie, doctorul Spiritus a realizat o lista a celor mai importante 10 semne care iti arata ca trebuie sa renunti la doctoral tau, relateaza Forbes.com.

1. Ti-ai pierdut increderea in aptitudinile doctorului tau

Daca ai indoieli serioase legate de competenta doctorului tau, ar trebui sa-ti cauti un altul. In mod surprinzator, multi oameni nu fac acest lucru, fie pentru ca sunt pacientii acelor doctori de mult timp, fie ca sunt prieteni si nu vor sa le raneasca sentimentele.

2. Doctorul tau nu face parte din personalul unui spital

Chiar daca multe spitale iti pun la dispozitie personal care sa te ingrijeasca, faptul ca propriul tau doctor face parte din echipa unei astfel de institutii ii permite sa se implice mai mult in sanatatea ta.

3. Doctorul tau are alte specializari principale

Daca doctorul este specializat chiar in problema care te intereseaza, acest lucru nu-ti garanteaza cea mai inalta calitate sau cea mai ieftina. Insa majoritatea certificarilor necesita in ziua de azi o recertificare permentanta, acest lucru aratandu-ti ca doctoral respectiv tine pasul cu ultimele descoperiri din domeniu.

4. Doctorului nu-i pasa de parerea ta

Cele mai multe vizite la cabinetul unui medic dureaza sub 15 minute. Cu toate acestea, doctorul ar trebui sa te asculte foarte atent si sa te faca sa ai incredere sa vorbesti despre problemele tale.

5. Doctorul nu-ti explica efectele medicamentelor

Majoritatea pacientilor cu boli cornice ia intre cinci si 10 tipuri de medicamente. Cand iti prescrie unul nou, doctorul ar trebui sa-ti explice de ce ai nevoie de tratamentul rescpectiv, care sunt efectele secundare si cu ce alte medicamente interactioneaza.

6. Doctorul nu se coordoneaza cu restul medicilor

Daca vizitezi mai multi medici, acestia ar trebui sa se coordoneze intre ei. Cei mai multi dintre noi se bazeaza pe medicul de familie pentru a le recomanda alti specialisti. Intreaba-te daca esti multumit de aceste recomandari.

7. Biroul sau este dezorganizat

Nu ti se raspunde la telefon. Rezultatele analizelor sunt dificil de obtinut. Trebuie sa astepti foarte mult timp pentru a ti se innoi o reteta. Daca aceste lucruri iti suna familiar, inseamna ca doctorul tau este foarte dezorganizat. Ar trebui sa te gandesti sa apelezi la alt cabinet.

8. Exista prea multi intermediari

Asistenta si doctorul secundar sunt parti importante ale unui cabinet medical. Insa daca interactionezi mai mult cu acestia decat cu propriul tau doctor, ar trebui sa-ti cauti un medic mai putin ocupat.

9. Medicul tau e invechit

De multe ori observam ca doctorul nostru nu este la curent sau nu doreste sa utilizeze ultimele tehnologii. Se poate ca medicina veche sa aiba meritele sale, insa tu meriti cele mai eficiente tratamente.

10. Doctorul nu-ti ofera confortul de care ai nevoie

In comparatie cu protocolul sanitar, care presupune ca doctorul sa se spele pe maini si sa utilizeze gel cu alcool inainte de a te atinge, decorul salii de asteptare este neimportant. Insa daca ai un program incarcat, distanta pana la cabinet sau disponibilitatea doctorului la ore tarzii pot fi lucruri importante.

#doctor prost, #doctor incompetent, #medic incompetent, #schimbare doctor , #Servicii medicale