Gripa este interzisa in aceasta iarna

Vineri, 24 Octombrie 2014, ora 08:00
1984 citiri
Gripa este interzisa in aceasta iarna

Presedintele MediHelp International, domnul Zahal Levy comenteaza situatia actuala din sistemul sanitar in ceea ce priveste vaccinarile in masa in pragul anotimpului rece.

Gripa? Ca intotdeauna, amenintarea gripei ne ia prin surprindere. Cum se face ca nu ne asteptam ca anotimpul rece va veni si astfel sa ne planificam in avans cantitatea necesara si optima de vaccinuri? Este chiar atat de greu sa comanzi cantitatea necesara in timp util, coreland astfel cererea cu aprovizionarea?

Intreaba orice student la MBA. Iti va spune sa planifici in avans furnizarea....deci cum se face ca oficialii din Ministerul Sanatatii nu au descoperit inca acest algoritm simplu in ceea ce priveste pasii necesari?

Angajatii Ministerului Sanatatii activeaza in cadrul acestui organism de mult timp, au experienta si au gestionat dejà de mai multe ori operatiunile de vaccinari in masa. Deci cum se face ca gresim in fiecare iarna?

Pot intelege ca producatorii isi doresc sa vanda, dar ca nu exista un accord in ceea ce priveste pretul. Este posibil ca furnizorii sa nu fie multumiti sa fie platiti sub pretul pietii si sa suporte cheltuielile cu TVA-ul pe care nu il pot recupera de la stat.

Banuiesc de asemenea, ca daca furnizorii medicali nu stiu daca vor fi platiti la timp, platile intarziate efectuate de guvern vor face ca pretul sa creasca.

Statul ajunge sa plateasca penalitati pentru intarzieri la plata, sau si mai rau, furnizorii ajung sa calculeze pretul tinand cont de aceste intarzieri, astfel pacientul va fi nevoit sa plateasca in plus sau sa nu existe vaccinuri in stoc.

Numarul persoanelor in varsta sau infirme in randul populatiei este in crestere, prin urmare sunt mult mai multi candidati care sunt vulnerabili la boala si pentru care dreptul la vaccinare trebuie sa fie garantat. In acelasi timp, bugetul nu creste proportional de la an la an, confruntandu-ne astfel cu o problema care ia amploare.

Avem tendinta de a ignora efectele economice cumulate ale imbolnavirii in masa asupra produsului intern brut, asupra cresterii economice. Costurile de spitalizare pentru cei care au nevoie de ingrijire medicala pentru a atenua simtomele racelii sunt foarte mari. Vaccinul este mult mai ieftin.

Schimbarea necesara nu tine doar de producerea la timp a unei cantitati adecvate de vaccin.

Este clar ca va fi imposibil sa imbunatatim standardele medicale fara a afecta si taxele pe care le platim pentru serviciile medicale. Totusi, se pare ca statul ignora dreptul cetatenilor de a primi ingrijiri medicale adecvate si se absolva de orice responsabilitate in aces sens.

Acest fapt lasa destinul starii noastre de bine, al sanatatii, in propriile noastre maini, intrucat daca l-am lasa in mainile autoritatilor, ar cauza doar nemultumiri. Ne lasam sanatatea in mana lor, iar odata ce detin controlul asupra destinului nostru, tot ce putem face este sa ne plangem de lipsa facilitatilor medicale si a serviciilor disponibile.

Statul este indreptatit sa ceara cetatenilor sa isi plateasca integral contributiile, atunci si noi ar trebui sa avem dreptul de a cere ingrijiri medicale adecvate in schimb. Dar, in acelasi timp, trebuie sa ne asiguram ca toata lumea contribuie la acest sistem si coruptia dispare. Este timpul ca noi toti sa ne trezim la realitate, sa vedem colapsul total al sistemului medical. Discutiile despre "reforma sistemului medical" reprezinta doar o pierdere de timp si responsabilitatea va cadea din nou, fara indoiala, pe umerii nostri - este o palma peste fata pe care o vom simti urmatoarea data cand un membru al familiei va ajunge la spital.

Costul serviciilor medicale ar trebui finantat de catre contribuabili. In caz contrar, taxele vor fi platite de catre mine si de catre tine. Trebuie sa agreem ca taxele ar trebui platite de catre contribuabili. Trebuie sa acceptam faptul ca au crescut costurile pentru serviciile medicale. Trebuie sa convenim asupra faptului ca ar trebui sa platim pentru componentele lipsa ale serviciilor medicale oferite de catre stat, sub forma de asigurari de sanatate sau ingrijiri medicale private.

Asigurarile de sanatate deductibile ar putea fi o metoda de a usura sistemul, astfel incat persoanele care isi permit asigurari medicale private, cu acoperire internationala, sa poata sa le achizitioneze si sa nu ramana acoperiti de bugetul de stat. Ma intreb cat timp va mai trebui sa asteptam pana cand cineva din Guvern va intelege acest lucru si va lua masuri.

In final, va sfatuiesc sa va vaccinati impotriva racelii sau SA NU VA IMBOLNAVITI!

Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Platforma ANOFM pentru activitățile casnice este în funcțiune. Plata prin tichete aduce asigurări sociale și de sănătate prestatorilor
Ministerul Muncii a anunțat deschiderea platformei ANOFM prin care beneficiarii de servicii ocazionale în gospodărie pot plăti prestatorii de servicii prin tichetele pentru activități...
#cost servicii medicale, #asigurari sanatate, #asigurare sanatate gripa , #Servicii medicale