Adevarul despre E-uri: Isteria are baza stiintifica? In ce cantitati pot fi periculoase pentru sanatate?

Duminica, 11 Septembrie 2016, ora 08:35
2713 citiri
Adevarul despre E-uri: Isteria are baza stiintifica? In ce cantitati pot fi periculoase pentru sanatate?
Foto: hungryforchange.tv

Diverse studii ne sfatuiesc sa ne ferim de aditivii alimentari, asa numitele E-uri, pentru ca ar fi daunatori pentru sanatatea noastra. Adevarul este, insa, ca gasim in magazine din ce in ce mai putina mancare neprocesata, asa ca e destul de greu sa ii ocolim. Deci ce e de facut?

Un astfel de raport a fost publicat recent de Asociatia Pro Consumatori (APC), care a analizat 35 de produse de post de pe rafturile magazinelor.

Concluzia: mancarea era plina de E-uri, iar multi dintre aditivii folositi sunt suspectati de aparitia unor probleme grave de sanatate.

"E100 - curcumina este un colorant galben portocaliu. Are o rata de absorbtie scazuta, iar unele studii au aratat ca poate provoca stare de greata, diaree. Recent, s-a constatat ca poate afecta metabolizarea fierului in organism, putand cauza deficiente de fier la anumite persoane. E120 - carminul este un colorant rosu stralucitor produs din insecte, cosenile, specie de gandac din America de Sud, uscate si ...citeste mai departe despre "Adevarul despre E-uri: Isteria are baza stiintifica? In ce cantitati pot fi periculoase pentru sanatate?" pe Ziare.com

#pericol Euri, #pericol aditivi alimentari, #adevarul despre Euri, #mancare Euri, #alimente Euri , #Stiri Viata sanatoasa