Diverse studii ne sfatuiesc sa ne ferim de aditivii alimentari, asa numitele E-uri, pentru ca ar fi daunatori pentru sanatatea noastra. Adevarul este, insa, ca gasim in magazine din ce in ce mai putina mancare neprocesata, asa ca e destul de greu sa ii ocolim. Deci ce e de facut?
Un astfel de raport a fost publicat recent de Asociatia Pro Consumatori (APC), care a analizat 35 de produse de post de pe rafturile magazinelor.
Concluzia: mancarea era plina de E-uri, iar multi dintre aditivii folositi sunt suspectati de aparitia unor probleme grave de sanatate.
"E100 - curcumina este un colorant galben portocaliu. Are o rata de absorbtie scazuta, iar unele studii au aratat ca poate provoca stare de greata, diaree. Recent, s-a constatat ca poate afecta metabolizarea fierului in organism, putand cauza deficiente de fier la anumite persoane. E120 - carminul este un colorant rosu stralucitor produs din insecte, cosenile, specie de gandac din America de Sud, uscate si ...citeste mai departe despre "Adevarul despre E-uri: Isteria are baza stiintifica? In ce cantitati pot fi periculoase pentru sanatate?" pe Ziare.com