Aplicatiile pentru smartphone pot ajuta la vindecarea anxietatii (studiu)

Vineri, 05 Mai 2017, ora 08:49
2681 citiri
Aplicatiile pentru smartphone pot ajuta la vindecarea anxietatii (studiu)
Foto: Arhiva Ziare.com

Aplicatiile pentru telefoanele inteligente (smartphone) pot contribui la reducerea semnificativa a nivelurilor de anxietate in randul persoanelor care sufera de aceasta tulburare.

Realizata in premiera, meta-analiza a vizat toate dovezile publicate pana in prezent cu privire la efectul terapiilor prin smartphone asupra anxietatii si a fost condusa de Joseph Firth, om de stiinta din cadrul Institutului pentru Creier, Comportament si Sanatate Mentala de la Universitatea din Manchester.

Cercetarea, care a cuprins aproape 2.000 de persoane, publicata in "Journal of Affective Disorders", a fost realizata printr-o colaborare intre Universitatea Manchester, Universitatea Harvard, Universitatea Melbourne si Black Dog Institute din Australia. Aceasta a demonstrat ca interventiile realizate cu ajutorul telefoanelor inteligente au redus considerabil anxietatea, sugerand utilitatea noilor terapii digitale pentru gestionarea acestei tulburari.

"Telefoanele inteligente ar putea reprezenta un mod inovator de a ajuta la tratarea anxietatii - in conditiile in care majoritatea oamenilor le detin in prezent si sunt populare in mod special printre tineri. Acest lucru prezinta o noua oportunitate pentru ingrijirea psihologica, intr-o forma non-stigmatizanta, prin autogestionare", noteaza cercetatorii.

"Studiind cercetarile individuale, am descoperit ca aplicatiile cele mai eficiente sunt cele care promoveaza sanatatea mentala si starea generala de bine, mai putin cele care se concentreaza in exclusivitate pe anxietate", se mai arata in analiza.

Cercetatorii recomanda ca aplicatiile pentru smartphone sa fie utilizate pentru consolidarea terapiei fata-in-fata si a altor tratamente psihoterapeutice, nu pentru inlocuirea acestora.

Echipa de oameni de stiinta analizeaza in prezent modul in care aplicatiile pentru telefoanele inteligente pot fi utilizate si in cadrul tratamentului depresiei, rezultatele urmand sa fie publicate curand, mentioneaza sursa citata.

Citeste mai multe despre anxietate, teama de nimic concret - parerea psihologului ...citeste mai departe despre "Aplicatiile pentru smartphone pot ajuta la vindecarea anxietatii (studiu)" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#aplicatie smartphone anxietate , #Stiri Viata sanatoasa