Condimentele si mirodeniile pot face diferenta dintre o mancare buna si una mediocra. Fiecare are favoritele lui, fie ca e vorba despre piper, nucsoara sau curry. Cei mai multi dintre noi le folosim stiind ca vor da gust bun bucatelor si ca au proprietati medicinale. Putini ne gandim ca exista si situatii in care pot deveni periculoase.
Condimentele sunt substante de origine animala, vegetala, minerala sau de sinteza. Deseori se foloseste si termenul de mirodenii, care se refera la plantele in sine, de la care se folosesc radacinile, frunzele si fructele deshidratate si macinate. Condimentele reprezinta amestecurile de mirodenii, explica pentru Ziare.com nutritionistul Camelia Olteanu.
De exemplu, curry, condiment de baza al mancarurilor indiene, este un amestec de mai multe mirodenii: ghimbir, piper, coriandru, curcuma etc.
Denumirea de mirodenii se trage de la condimentele utilizate la prepararea mirului folosit in practicile religioase.
Pe langa proprietatea de a conferi ...citeste mai departe despre "Cand pot deveni periculoase condimentele - Mirodenii toxice in anumite conditii" pe Ziare.com