Cat de periculos este sa iei medicamente dupa ureche - ce alimente sa nu combini cu pastilele Interviu

Miercuri, 02 Noiembrie 2016, ora 07:14
1678 citiri
Cat de periculos este sa iei medicamente dupa ureche - ce alimente sa nu combini cu pastilele Interviu
Foto: Metropolitan Hospital

Fie ca ne doare capul sau suntem raciti, multi dintre noi am preferat macar o data in viata sa luam medicamente fara a merge la medic.

Automecatia este insa foarte periculoasa pentru noi, a explicat Dr. Ana Stemate (Metropolitan Hospital) intr-un interviu acordat Ziare.com.

Medicul a evidentiat si pericolul de a asocia alcoolul cu paracetamolul, dar a enumerat si diverse alimente ce nu trebuie consumate in timpul unor tratamente.

La ce riscuri se supun cei care iau medicamente fara prescriptia medicului?

Un procent important din populatie ia medicamente fara prescriptia medicului, in special la simptome minore. Riscurile la care se supun sunt foarte mari, printre acestea fiind amanarea prezentarii la medic in cazul unei urgente, alegerea incorecta a medicatiei sau a dozelor, necunoasterea reactiilor adverse care pot aparea si in caz de abuz al unor medicamente poate sa apara chiar dependenta sau supradozajul.

Cat de periculos este obiceiul oamenilor de a lua medicamente ...citeste mai departe despre "Cat de periculos este sa iei medicamente dupa ureche - ce alimente sa nu combini cu pastilele Interviu" pe Ziare.com

#automediactie pericol sanatate, #automediactie romani, #pericol automediactie , #Stiri Viata sanatoasa