Cel mai scump medicament costa un milion de dolari si a fost folosit o singura data

Luni, 09 Mai 2016, ora 11:07
1235 citiri
Cel mai scump medicament costa un milion de dolari si a fost folosit o singura data
Foto: Pixabay

Cel mai scump medicament care a existat vreodata costa nici mai mult, nici mai putin de un milion de dolari. Din 2012, de cand a intrat pe piata, a fost cumparat o singura data.

Glybera este, de fapt, o terapie genetica, iar intrarea sa pe piata a fost primita cu entuziasm de comunitatea stiintifica, informeaza Business Insider.

Produs de compania UniQure, cu sedii in Amsterdam si Lexington, Massachusetts, medicamentul nici nu a mai fost lansat in SUA, producatorii sai indreptandu-si atentia catre piata europeana.

Chiar daca eficienta sa a fost dovedita, el fiind folosit o data in Germania, intr-o boala rara, medicamentul e departe de a fi un succes pe piata. De vina e costul sau. Asta, desi o singura doza actioneaza direct asupra ADN-ului, avand efect, in bolile rare, mostenite, timp de mai multi ani sau chiar intreaga viata.

Medicamentele ieftine care ne vor costa scump

Terapiile genetice sunt cele mai noi si ...citeste mai departe despre "Cel mai scump medicament costa un milion de dolari si a fost folosit o singura data" pe Ziare.com

#terapii genetice cost, #medicament schimba ADN, #cel mai scump medicament, #terapii genetice cancer , #Stiri Viata sanatoasa