Cine a fost Sylvester Graham si care e diferenta dintre grahamul de pe piata si reteta originala

Joi, 28 Aprilie 2016, ora 12:10
1247 citiri
Cine a fost Sylvester Graham si care e diferenta dintre grahamul de pe piata si reteta originala

Sylvester Graham este un pionier in domeniul nutritiei, care a incercat acum aproape 200 de ani sa-i invete pe americani sa manance mai sanatos si a creat pentru ei o paine cum nu se mai vazuse pana atunci, cu beneficii clare pentru organism, care au fost redescoperite si in vremurile noastre, cu ajutorul tehnologiilor moderne.

In 1892, Graham a inventat painea care ii poarta numele si in ziua de astazi, o paine facuta din faina necernuta, adica din macinis integral, care continea inclusiv tarata de grau. Vizionarul nutritionist a refuzat sa foloseasca aditivi chimici, pe care ii considera nesanatosi.

Desi marturiile vremii spun ca painea avea un gust bun si a fost apreciata de cei care au incercat-o, ideile lui Graham nu au fost luate in seama de marea industrie de panificatie, care se afla in plin avant tehnologic si care tocmai invatase cum sa scoata paine alba pe banda rulanta folosind inclusiv clor in procesul de fabricatie.

Abia in 1855 reteta lui si-a gasit locul ...citeste mai departe despre "Cine a fost Sylvester Graham si care e diferenta dintre grahamul de pe piata si reteta originala" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Painea Sylvester Graham, #reteta originala graham, #paine graham vegetarieni , #Stiri Viata sanatoasa