Crema de plaja: Ce factor de protectie ti se potriveste?

Sambata, 12 Iulie 2014, ora 00:00
2471 citiri
Crema de plaja: Ce factor de protectie ti se potriveste?

Crema de protectie solara este nelipsita din geanta de plaja, insa nu orice crema se potriveste oricarui tip de ten. Fiecare cifra inscrisa pe ambalajul cremei protectoare ar trebui sa-ti transmita ceva, spun specialistii.

Daca ai pielea alba, par roscat, ochi albastri si te arzi adeseori la soare, ai nevoie de o crema cu factor de protectie 50. Mai ales daca nu reusesti niciodata sa te bronzezi in adevaratul sens al cuvantului, explica Suzana Laszlo, managerul companiei romanesti producatoare de cosmetice, Cosmetic Plant.

Daca ai piele deschisa la culoare, ochi caprui, par blond sau roscat, te arzi adeseori, uneori prinzi un bronz deschis si destul de multi pistrui, atunci ai nevoie de produse cu SPF 30 si 50, continua specialistul.

Daca ai piele inchisa insa, un par saten, ochi caprui, te arzi uneori dar te bronzezi intotdeauna (bronz mediu) si ai si cativa pistrui, ti se potrivesc atat produsele cu SPF 20, 25, cat si cele cu factor 30 si 50.

Pentru tiparul "piele inchisa, par brunet, ochi inchisi la culoare, nu se ard niciodata, se bronzeaza intotdeauna (bronz intens), fara pistrui", se potrivesc produse cu SPF 6, 10, 15 si 20, continua manaegrul.

In cazul in care pielea ta este inchisa intens si nu se arde niciodata, dar te poti mandri mereu cu un bronz foarte inchis, fara pistrui, poti alege linistita o crema cu factor 6 si 10. Gradul de protectie este potrivit chiar si pentru o piele inchisa la culoare de fel.

Odata intelese aceste valori, poti pune in aplicare tot ce ai invatat pana acum: orarul potrivit de expunere la soare, repetarea aplicarii lotiunii si, desigur, iti poti permite sa jonglezi cu ingredientele, in functie de rezultatul pe care il astepti de la urmatoarea expunere la soare.

Un orar "sanatos" pentru expunerea la soare

Potrivit specialistilor, orele amiezii nu sunt deloc indicate, radiatiile solare fiind foarte puternice. Astfel, dimineata devreme, pana la ora 11.00, si de la ora 16.00 pana la apusul soarelui este ideal sa faci plaja in conditii sigure pentru corp.

Te poti bronza si cu factor de protectie 50

Potrivit specialistilor Cosmetic Plant, zvonurile precum ca aplicarea unui produs cu SPF inalt nu permite bronzarea sunt false.

Factorul de protectie solara permite obtinerea unui bronz sanatos, fara pericolul arsurilor. In plus, deoarece cea mai buna protectie impotriva radiatiilor nocive de tip UVA si UVB este insasi bronzul natural al pielii, ideal ar fi ca in primele 2-3 zile de plaja sa folosesti produse cu un factor de protectie solara mai ridicat, dupa care acesta poate fi scazut odata cu instalarea bronzului.

Ce trebuie sa contina o lotiune care sa accelereze bronzul

Uleiul de morcov bogat in betacaroten si untul de cacao, combinate cu tirozina si riboflavina, au un efect de stimulare asupra biosintezei melaninei naturale in piele, asigurand astfel obtinerea unui bronz mai rapid, mai intens si mai durabil. Ai putea sa te uiti pe eticheta dupa aceste elemente, inainte de a cumpara produsul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#crema protectie solara, #factor protectie solara, #crema plaja , #Stiri Viata sanatoasa