Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cu ce sa nu combini niciodata carnea

Cu ce sa nu combini niciodata carnea
Carnea, dupa cum bine stiti, reprezinta una dintre cele mai bune surse de proteina, ea continand toti aminoacizii esentiali pe care corpul nu-i poate reproduce.

Consumul de proteina animala are si o serie de avantaje; unul dintre ele ar fi ca aminoacizii sunt stocati in organism in cantitati mici si pentru o perioada scurta, iar pentru digerarea si metabolizarea acestui tip de proteina se foloseste 30% valoarea calorica.

Ajuta, asadar, si la accelerarea metabolismului, arderea grasimilor, pune baza constructiei tesutului muscular, conjuctiv, osos si intra in compozitia enzimelor, hormonilor proteici, aniticorpilor, explica pentru Ziare.com nutritionistul Nela Pricop.

Pentru a ne bucura de toate beneficiile aduse de consumul de proteina animala (carne rosie, carne alba, lactate, oua, peste si fructe de mare), trebuie sa stim foarte bine cum si cu ce o combinam, astfel incat sa nu ne facem mai mult rau decat bine.

Nutritie pe paine cu Nela Pricop: Ulei de gatit sau de salata?... citeste mai departe despre "Nutritie pe paine cu Nela Pricop: Cu ce sa nu combini niciodata carnea" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 902 ori