Cum extindem durata de utilizare a rezistentei tigarii electronice

Vineri, 10 Iulie 2015, ora 12:31
4153 citiri
Cum extindem durata de utilizare a rezistentei tigarii electronice
Foto: pexels.com

Rezistentele tigarilor electronice sunt poate cele mai expuse degradarii dintre toate componentele ce fac functional dispozitivul de vapat. Tensiunea aplicata constant si aportul de lichid care traverseaza spirele unei rezistente fac ca aceasta sa sufere in timp modificari, iar la un moment dat calitatea vaporizarii sa se simta altfel decat atunci cand rezistenta este noua.

Desigur ca o mare contributie o are calitatea lichidului incarcat in rezervor in sensul puritatii acestuia. Si acesta este cel putin un motiv pentru care cumpararea de lichide trebuie sa fie facuta din magazine de specialitate, o varianta optima fiind un magazin de tigari electronice din Bucuresti. Depunerile de reziduri pe rezistenta au drept consecinta diminuarea treptata a capacitatii acesteia de a vaporiza la o temperatura optima lichidul, indiferent ca bateria furnizeaza in parametri optimi tensiunea necesara.

Prin urmare, servisarea oricarui tip de rezistenta, indiferent de felul in care aceasta este pozitionata, sus sau la baza unui clearomizor ori atomizor, trebuie facuta in timp util, pentru a evita momentele in care aroma se atenueaza sau poate chiar aparea un gust neplacut.

Eliminarea depunerilor acumulate se realizeaza cel mai bine si cu adevarat eficient prin procedeul de ardere uscata, in denumire internationala dry-burn, care are ca rezultat desprinderea tuturor acumularilor de pe spirele rezistentei, astfel incat firul electric din care este confectionata sa fie aproape ca nou. Desigur, pentru a putea face o astfel de procedura este necesara golirea rezervorului pentru lichid si expunerea rezistentei prin demontarea vaporizatorului.

La clearomizoare, operatiunea este usor mai complicata pentru ca rezistenta este "ascunsa" in corpul rezistentei si sunt necesari cativa pasi in plus. In schimb, la un atomizor, rezistenta este "la vedere" imediat dupa indepartarea capacului atomizorului sau in unele cazuri si a hornului ce se afla pozitionat peste aceasta.

Este indicat, atat cat este posibil si daca aveti o buna indemanare, sa schimbati si fitilul din silica sau vata organica in momentul in care faceti o procedura de curatare (dry-burn), pentru a improspata si aceasta componenta. In acest mod, rezistenta va primi inca un implus pozitiv in timpul functionarii, iar capacitatea ei de vaporizare va fi in mod evident imbunatatita.

Pe toata durata acestei proceduri, avand in vedere ca veti pune in functiune rezistenta prin intermediul acumulatorului conectat la atomizor si aceasta este expusa complet, trebuie avut grija sa nu atingeti cu mana spirele rezistentei sau sa puneti fitilul de vata inainte ca aceasta sa se fi racit complet. Procedura de dry-burn nu se va face niciodata cu fitilul de vata (organic cotton) lasat in interiorul rezistentei pentru ca acest material nu are proprietati ignifuge. Numai snurul de silica poate fi lasat in interiorul rezistentei pe durata procedurii de ardere uscata.

Prin urmare, cu indemanare si atentie aveti la dispozitie o metoda eficienta de prelungire a duratei de utilizare a unei rezistente si mai mult decat atat veti primi continuu aceeasi calitate a vaporilor cu care v-ati obisnuit. Nu uitati ca materialele consumabile trebuie sa fie calitative, prin urmare cumpararea lor prin intermediul unui magazin de tigari electronice din Bucuresti va garanteaza vapori de calitate.

#rezistenta tigari electronice, #magazin tigari electrinice, #dry burn tigari electronice , #Stiri Viata sanatoasa