Nu dai randament la sala de sport? Iata cele mai frecvente greseli si cum le poti corecta

Sambata, 20 Mai 2017, ora 12:00
1733 citiri
Nu dai randament la sala de sport? Iata cele mai frecvente greseli si cum le poti corecta
Foto: Iulian Dinu

Recomand intotdeauna sportul, sub orice forma, insa este foarte important sa avem grija si CUM ne antrenam, pentru ca exercitiile fizice executate gresit pot fi extrem de daunatoare sanatatii. Gasesti mai jos o lista cu cele mai frecvente greseli din timpul exercitiilor si cum le puteti corecta.

1. Sari peste incalzire

Indiferent de activitatea fizica pe care o vei alege, este foarte important sa nu sari niciodata peste incalzire.

Citeste si Cum te poti mentine in forma fara sa mergi la sala (Galerie foto)

2. Faci doar cardio

Exercitiile cardio sunt foarte eficiente pentru arderea grasimilor, insa nu sunt suficiente pentru a ajunge la formele la care visezi. Pentru a avea rezultate, combina-le cu exercitii de forta si, bineinteles, cu o nutritie echilibrata (o dieta saraca in grasimi saturare, prajeli, zahar etc.)

3. Prea multe exercitii crunch pentru abdomen

Exercitiile de tip crunch pentru abdomen sunt foarte eficiente, dar facute cu moderatie. Spatele tau ar putea avea de suferit daca faci abdomene prea des. Incearca, in schimb, sa alternezi aceste exercitii cu unele de tip pilates/yoga, la fel de eficiente.

4. Fandari cu pasi prea mici

Atunci cand facem fandari, pasul in fata trebuie sa fie suficient de larg incat genunchiul piciorului din fata sa nu depaseasca linia degetelor aceluiasi picior. Daca pasul este prea mic, ligamentul genunchiului se intinde prea mult si riscam sa ne accidentam sau sa avem probleme articulare destul de serioase.

Citeste si 5 exercitii care te scapa de colaceii de pe abdomen

5. Ridicarea greutatilor dintr-o pozitie gresita

Pentru a evita accidentarile, in special in zona umerilor, este foarte important sa nu ne lasam pe spate, in timp ce ridicam greutati. Pozitia corecta inseamna spatele drept si genunchii putin indoiti in timpul ridicarii.

Spor la treaba si nu uitati sa aveti grija de sanatatea voastra!

Iulian Dinu - Fitness Coach cu experienta de peste 10 ani & Fondator Fitness Education School

Telefon: 0720.239.389

www.personaltrainerstudio.ro

Daca aveti vreo intrebare pentru medicii colaboratori ai Ziare.com, va invitam sa le-o adresati printr-un comentariu sau printr-un mail pe adresa sugestii@ziare.com. ...citeste mai departe despre "Nu dai randament la sala de sport? Iata cele mai frecvente greseli si cum le poti corecta" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Gre eli de evitat in timpul, #greseli exercitii fizice , #Stiri Viata sanatoasa