Cum sa ai grija de sanatatea dintilor tai

Vineri, 23 Iunie 2017, ora 15:04
3119 citiri
Cum sa ai grija de sanatatea dintilor tai
Foto: rewellobook.com

(P) Toata lumea isi doreste sa aiba un zambet minunat, dar acesta se poate obtine doar urmand o igiena orala constanta si corecta. Lipsa acesteia poate duce la probleme dentare precum infectii, demineralizare, rupturi si chiar pierderea dintilor.

Consultul stomatologic regulat, o ingrijire corecta si o alimentatie potrivita vor contribui la mentinerea sanatatii dintilor si evitarea aparitiei unor astfel de afectiuni.

In continuarea acestui articol iti vom prezenta 10 moduri prin care poti avea grija de dantura ta.

Cum sa ai grija de sanatatea dintilor tai din punct de vedere stomatologic

1. Realizeaza un periaj corect

Pozitioneaza perii la un unghi de 45 de grade fata de gingie si cu miscari de tipul inainte-inapoi, sus si jos curata suprafata dintilor. Realizeaza periajul de cel putin doua ori pe zi pentru a preveni depunerea bacteriilor.

In cazul in care lucrezi ori ai activitati care nu iti permit sa realizezi periajul acasa, dupa fiecare masa, clateste gura cu apa dupa ce mananci, pentru a elimina reziduurile alimentare care favorizeaza aparitia bacteriilor.

2. Redu consumul de bauturi acidulate, cafea si alcool

In ciuda faptului ca aceste bauturi contin un nivel ridicat de fosfor, un mineral necesar sanatatii dintilor, o cantitate prea mare poate duce la reducerea calciului din organism.

Acest lucru duce la demineralizarea dintilor si probleme gingivale. Bauturile acidulate contin aditivi care coloreaza smaltul dintilor si il ataca.

3. Foloseste apa de gura

Apa de gura nu este obligatoriu de folosit in rutina ta de igiena orala si nu toate tipurile sunt cu adevarat utile. Apa de gura contine dioxid de clor cu rol in dezinfectarea gurii si uciderea bacteriilor. Contribuie la improspatarea respiratiei si intarirea dintilor.

4. Curata si limba

Curata suprafata limbii zilnic cu un dispozitiv special pentru a elimina bacteriile care se depun in aceasta zona. Aceste depuneri favorizeaza respiratia neplacuta (halitoza) si afecteaza sanatatea dintilor.

5. Mergi periodic la medicul stomatolog

Mergi la medicul stomatolog la fiecare 6 luni pentru a beneficia de un tratament de igienizare profesionist, cum ar fi un detartraj profesional, aplicarea unui aparat dentar, albirea dintilor si multe alte interventii pentru sanatatea si estetica danturii tale.

Cum sa ai grija de sanatatea ta din punct de vedere alimentar

Dintii si gingiile sunt parti din corpul tau care au nevoie de nutrienti proveniti din produsele alimentare consumate pentru a functiona corespunzator. Exista cativa nutrienti importanti care au eficienta in intarirea rezistentei dintilor si gingiilor.

1. Alimente bogate in calciu si fosfor

Acesti nutrienti pot fi obtinuti din alimente ca: iaurt, branza, fructe de mare, tofu si fructe uscate precum migdalele.

2. Alimente bogate in vitamina D

Vitamina D este importanta pentru intreg organismul si poate fi obtinuta prin expunerea la soare, dar si din alimente ca: pestele, ouale, uleiul presat la rece.

3. Alimente bogate in antioxidanti

Antioxidantii protejeaza gingiile de infectii cu bacterii si distrugerea celulelor. O sursa bogata este reprezentata de: mere, grefe, fructe de padure, nuci.

4. Alimente care au in continutul lor antocianina, arginina si polifenol

Acesti compusi diminueaza riscul formarii placii bacteriene si a aparitiei afectiunilor gingivale, protejand intreaga dantura si improspatand respiratia. Consuma cirese, grefe, nuci, soia, ceai verde si negru pentru a beneficia de aceste proprietati.

5. Alimente bogate in vitamina C

Vitamina C este responsabila pentru producerea de colagen, substanta care lupta impotriva parodontozei si intareste gingia. Vitamina C poate fi obtinuta din fructe precum: mere, grefe, nuci, stafide.

Tine cont de aceste sfaturi si ingrijeste-ti dantura corespunzator, bucurandu-te totodata de un zambet alb, frumos si sanatos.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#sanatate dinti, #sanatate dantura , #Stiri Viata sanatoasa