Cum sa ne protejam ochii la mare sau la piscina Interviu

Vineri, 15 Iulie 2016, ora 07:44
1011 citiri
Cum sa ne protejam ochii la mare sau la piscina Interviu
Foto: Videt

Suntem in plin sezon estival si fiecare dintre noi cauta sa se relaxeze cat mai des la mare sau la piscina. Exista, insa, cateva pericole pe care ar trebui sa le cunoastem inainte sa intram in apa.

Dr. Beatrice Voiculescu, medic specialist oftalmolog la Optica Medicala Videt, a vorbit intr-un interviu acordat Ziare.com despre cum sa ne protejam ochii la piscina sau la mare.

Care sunt pericolele la care ne supunem ochii atunci cand mergem la piscina?

In timpul sezonului estival, ochii pot fi afectati daca nu ii protejam corespunzator. Bazinele de inot si piscinele care nu sunt foarte bine intretinute din punct de vedere sanitar pot cauza conjunctivita de piscina, o afectiune destul de intalnita in randurile celor care frecventeaza astfel de locuri.

Aceasta afectiune este de doua tipuri: Conjunctivita iritativa si Conjunctivita infectioasa. Conjunctivita iritativa apare din cauza clorului aflat in cantitati prea mari in apa, iar cea infectioasa, din cauza prezentei unei ...citeste mai departe despre "Cum sa ne protejam ochii la mare sau la piscina Interviu" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#ochi piscina, #pericole ochi baie piscina, #pericole lentile ochi mare , #Stiri Viata sanatoasa