Cum sa-ti antrenezi "muschiul" numit creier

Sambata, 23 August 2014, ora 00:00
5395 citiri
Cum sa-ti antrenezi "muschiul" numit creier
Foto: hrpayrollsystems.net

Creierul, cel mai complex organ, a trezit din totdeauna curiozitatea oamenilor de stiinta si nu numai. Mari filosofi si-au exprimat interesul fata de studierea creierului uman, ajungand la concluzii din ce in ce mai interesante pentru acele vremuri.

De exemplu, Aristotel afirma ca acest organ detine functia de a proteja corpul de supraincalzire, sangele fiind pompat de inima intr-o stare fierbinte catre creier, el avand rolul de racire pentru a-si putea continua drumul prin intregul corp.

Descartes insa il asocia cu o componenta a unei masini hidraulice: sangele impins de inima, datorita presiunii si a caldurii, se transforma in "spirite animale" care apoi strabateau "conductele nervilor" prin corpul uman.

Egiptenii credeau ca mintea se afla de fapt in inima omului, de aceea prin procesul de mumificare, creierul era aruncat in timp ce alte organe erau pastrate. De abia pe la inceputul secolului XVII-lea oamenii de stiinta au inceput sa inteleaga de pe urma studiilor pe pacientii cu probleme mentale cat de fascinant si puternic este creierul.

Complexitatea lui l-a facut greu de studiat, ramanand inca multe lucruri de descoperit.

Unul dintre cele mai mari mistere care il inconjoara se refera la faptul ca inca nu se stie cat la suta foloseste omul din capacitatea sa. Pe de o parte se afirma ca oamenii folosesc intre 5-10% din puterea lui, iar pe de alta parte, ca el este folosit in intregime.

Prima teorie lasa de inteles ca el are potentialul de dezvoltare odata ce ii intelegem principiile de functionare, a doua sustine ca anumite functii sunt folosite in functie de activitatea pe care o desfasuram dar, adunate, el este folosit in proportie de 100%.

Indiferent care dintre cele doua teorii se va dovedi in final ca fiind mai aproape de realitate, un lucru este cert: creierul poate fi privit ca un "muschi" pe care-l putem antrena sa execute din ce in ce mai bine o activitate. Asa cum limbajul este invatat prin antrenament, scrisul prin perseverenta, asa putem prin intermediul unor activitati specifice sa obisnuim creierul sa ne fie cel mai bun aliat in munca pe care o desfasuram.

Cum sa-ti antrenezi creierul

In functie de ce ne dorim sa obtinem, sunt exercitii adaptate care pot fi facute cu ajutorul unui personal calificat. Pe langa aceste exercitii, au fost gandite aparate care pot stimula direct anumite zone din creier, conducand la rezultate mult mai rapide.

Unul dintre aceste aparate pentru stimulare mentala este Mind Synergy.

Exercitiile de invatare accelerata si cresterea coeficientului de inteligenta care au ca principiu intrarea in stari modificate de constiinta in care fiinta sa fie mult mai receptiva la informatiile pe care le primeste au inspirat cercetatorii sa gandeasca un dispozitiv usor de utilizat pentru imbunatatirea memoriei si mentinerea creierului tanar.

Mind Synergy este unic in Romania prin faptul ca produce echilibrarea perfecta intre activitatile celor doua emisfere cerebrale, conducand la un mai mare echilibru de sine, centrarea fiintei si pace interioara, imbunatatirea capacitatilor de intelegere, asimilarea rapida a informatiei si cresterea coeficientului de inteligenta

Chiar dupa prima sedinta cu Mind Synergy s-a constatat ca emisferele cerebrale se echilibreaza, acest lucru fiind vizibil cu ajutorul unui electroencefalograf, Memoria se imbunatateste, subiectii supusi sa retina o lista de nume, dupa folosirea aparatului, au avut rezultate cu 50% mai bune decat inainte. Mind Synergy are 51 de programe diferite cu frecvente specifice de stimulare mentala si poate fi folosit pentru invatarea rapida, cresterea puterii de invatare, stimularea proceselor memoriei sau stimularea creativitatii stiintifice si artistice.

Aparatul trezeste si amplifica capacitati superioare precum meditatia, intuitia, capacitatea de concentrare mentala, luciditatea, puterea de focalizare si concentrare. De asemenea, el impiedica instalarea bolilor batranetii - degenerescenta mentala (Alzheimer, dementa, senilitate, Parkinson) Destinderea si relaxarea intregului corpul.

Aparatul este extrem de folositor elevilor, studentilor care au de retinut cantitati importante de informatii. Folsirea lui de doua ori pe zi este suficienta pentru a elimina suplimentele alimentare, tabletele cu spirulina, cafeaua, ciocolata in exces, sucurile sau energizantele.

Datorita efectului de relaxare, revigoreaza mintea, ajutand studentul sa se simta mult mai concentrat si intr-o stare potrivita invatarii. Datorita conexiunilor care se stabilesc in creier dupa utilizarea lui, ajuta la luarea corecta a deciziilor la locul de munca sau acasa.

De asemenea, capacitatea aparatului Mind Synergy de a imbunatati somnul (prin folosirea lui inainte de culcare) influenteaza semnificativ de mult regenerarea organismului peste noapte. Dimineata utilizatorul este revigorat complet fara cafea sau energizante.

Mind Synergy are mai multe programe care pot fi folosite in functie de nevoile utilizatorului, pe langa cele de invatare accelerata, poti selecta frecvente pentru relaxare, inviorare, meditatie, eliminarea stresului, stimularea intuitiei inducerea starii de somn, reducerea si chiar eliminarea totala a problemelor de vedere, creativitate, deficit de atentie.

El este recomandat sa fie folosit de oricine care doreste o schimbare calitativa a vietii. Daca esti medic, daca lucrezi in ture sau petreci ore bune la calculator, daca lucrezi in cercetare sau esti student si ai multe de invatat atunci folosirea lui te va ajuta sa-ti gasesti echilibrul si sa faci fata provocarilor de peste zi.

Articol semnat de Ana-Maria Onose,

Expert in cadrul Grupului de cercetare in domeniul Stiintelor de frontiera AIM Group.

#exercitii antrenament creier, #aparate antrenament creier, #cum sa ti antrenezi creierul , #Stiri Viata sanatoasa