De ce dispozitivele care-ti numara pasii nu te ajuta sa slabesti

Miercuri, 21 Septembrie 2016, ora 12:27
1067 citiri
De ce dispozitivele care-ti numara pasii nu te ajuta sa slabesti
Foto: Arhiva/Ziare.com

Gadgeturile menite sa masoare activitatea fizica, asa cum sunt bratarile care numara pasii, nu sunt de ajutor in lupta cu kilogramele, arata un studiu recent.

Cercetarea, care a constat in monitorizarea a aproape 500 de subiecti supraponderali, a durat doi ani. Subiectilor li s-a cerut sa tina dieta si sa faca multa miscare, relateaza BBC.

Jumatate dintre ei a purtat un gadget care le-a monitorizat activitatea fizica, in timp ce jumatate nu. Insa, la finele studiului, surpriza a fost mare cand s-a observat ca participantii din primul grup, cei care purtasera gadgeturile, slabisera mai putin decat ceilalti.

Asta nu inseamna ca aceste dispozitive nu ajuta deloc, atrag atentia cercetatorii, ci ca, pur si simplu, nu ar trebui sa ne punem prea mari sperante in ele, cel putin nu daca ne dorim sa slabim.

In ciuda popularitatii de care se bucura aceste dispozitive, acestea au facut subiectul prea putinor studii pana in prezent. Acesta, realizat de ...citeste mai departe despre "De ce dispozitivele care-ti numara pasii nu te ajuta sa slabesti" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bratari numara pasi studiu, #gadgeturi fitness eficienta, #slabire gadgeturi, #masurare pasi gadget , #Stiri Viata sanatoasa