De ce implantul dentar este cea mai buna solutie pentru tine

Marti, 14 Iunie 2016, ora 10:48
1749 citiri
De ce implantul dentar este cea mai buna solutie pentru tine

O viata agitata isi face vizibile efectele pe intreg corpul unui om, mai ales in dantura lui. Stresul, o alimentatie nepotrivita, obiceiuri nesanatoase, dar si boli precum Xerostomia (gura uscata), sindromul Sjogren, toti acesti factori duc la carii dentare, depunere de tartru si intr-un final de pierderea unui dinte, masele sau a mai multor dinti/masele.

Este bine de stiut faptul ca zaharurile din alimentatie si fumatul, chiar si pasiv, sunt cele mai nocive lucruri pentru dantura si incurajeaza aparitia cariilor dentare.

Varsta nu este un factor decisiv. De la copii pana la adulti, toti ajung macar o data la clinica de stomatologie unde se efectueaza extractia dentara.

Fiecare extractie dentara lasa o lipsa vizibila in dantura care poate fi suplinita prin implantarea unei radacini dentare menita sa inlocuiasca radacina naturala.

Implantul dentar este cea mai sigura metoda de a inlocui un dinte lipsa il reprezinta implantul dentar.

Pentru a beneficia de implant dentar, pacientul trebuie sa mearga la clinica unde va avea loc implantul dentar.

Acesta cuprinde 3 faze: implantul propriu-zis in osul alveolar care se coase in gingie, faza proteica - inserarea bontului protetic si ultima faza - montarea coroanei cu efect estetic.

Implantul dentar este o interventie care dureaza aproximativ o ora si nu implica durere deoarece se executa sub anestezie locala. Pacientul va simti un usor disconfort doar la aproximativ 3 ore dupa interventie la disparitia efectului anesteziei.

Din punct de vedere al complexitatii, implantul dentar este similar extractiei dentare. Un om care a suferit o extractie dentara va putea beneficia de implant odata ce locul este vindecat, dar doar daca are peste 18 ani.

Datorita faptului ca implantul dentar este realizat din titan, material bio-compatibil, acesta se va integra perfect in osul alveolar si gingie dand impresia unui dinte natural.

Fata de alte metode de a suplini lipa unui dinte, implantul dentar are o rata de succes de peste 95% si este preferat de pacienti datorita faptului ca nu afecteaza dintii adiacenti.

Implantul dentar rezolva probleme precum dificultati in masticatie, la muscatura din alimente mai tari, dureri la rece si/sau cald si lipsa inestetica a unui dinte sau a mai multora.

Pentru o persoana care petrece o perioada fara un dinte, un implant dentar este un imbold, un boost pentru increderea in sine si mandria sa.

Un zambet perfect, un aspect ingrijit al danturii lasa o impresie buna oricarei persoane noi intalnite, fie ca este vorba de o intalnire de afaceri, un interviu, intalnirea cu familia partenerului, o vizita intr-un loc, oras nou, chiar si o vizita la supermarket.

Aspectul conteaza foarte mult, iar o tinuta impecabila poate fi ruinata sau sustinuta de o dantura frumoasa si implicit sanatoasa.

Un implant dentar nu este cu nimic special fata de un dinte natural. Necesita aceeasi atentie constand intr-o igiena orala regulata, spalat pe dinti dupa fiecare masa si gustare, folosirea atei dentare si optional, a apei de gura, precum si o alimentatie echilibrata bogata in fructe si legume si saraca in zaharuri.

De asemenea, este de specificat faptul ca fumatul pasiv afecteaza dantura in egala masura ca fumatul in sine.

Tu ai grija de dintii tai?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#implant dentar, #clinica stomatologie, #dentist implant dentar , #Stiri Viata sanatoasa