Decizie istorica in Europa: Unda verde pentru copiii cu trei parinti

Joi, 15 Decembrie 2016, ora 17:01
3223 citiri
Decizie istorica in Europa: Unda verde pentru copiii cu trei parinti
Foto: Arhiva/Pexels

Primii copii nascuti din trei parinti ar putea veni pe lume in Marea Britanie, la anul. Marea Britanie este prima tara din Europa care a permis folosirea unei tehnici controversate.

Forul superior din regat in ceea ce priveste fertilitatea, Human Fertilisation and Embryology Authority (HFEA), a dat unda verde tehnicii care permite folosirea de material genetic de la trei persoane, pentru a se evita bolile genetice.

Decizia va permite clinicilor sa aplice pentru permisiunea de a implementa tratamentul. Pentru fiecare caz in parte va fi nevoie de o aprobare. Se asteapta ca primii pacienti sa se prezinte la clinicile de fertilizare in vitro in primavara, arata The Independent.

Directorul HEFA, Sally Cheshire, a declarat ca decizia este una de "importanta istorica".

Unul din 200 de copii se naste cu boli genetice ...citeste mai departe despre "Decizie istorica in Europa: Unda verde pentru copiii cu trei parinti" pe Ziare.com

#copil trei parinti Europa, #copil trei parinti Marea Britanie, #tehnica fertiliare vitro ADN trei persoane, #eliminare risc transmitere boli copil , #Stiri Viata sanatoasa